- موجودی: موجود
- مدل: 192901 - 107/4
- وزن: 0.40kg
زمین و آسمان
نویسنده: آ. ولکف
مترجم: علی دخانبانی
ناشر: همگام
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 345
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1365 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : در حد نو _ نو
مروری بر کتاب
مصور
به ضمیمه مروری بر پژوهش های فضایی شوروی و امریکا
حاوی اطلاعاتی درباره کره زمین و سیارات دیگر
همیشه بحث درباره ی زمان آغازین شکل گیری تفکر فلسفی و زادگاهش ما را به سیر در تاریخ فلسفه می کشاند. فلسفه از کی و کجا پا به عرصه ی هستی نهاد؟ بعضی اولین تفکرات فلسفی را مربوط به ایران باستان می دانند و بعضی وجود و زادگاهش را مربوط به یونان و گروهی دیگر پا را فراتر گذاشته و تولد فلسفه را با تولد اولین انسان یکی دانسته و معتقدند تفکر فلسفی با وجود اولین انسان پا به عرصه ی هستی نهاد اما بر اساس قرائن و شواهد، اولین تفکرات فلسفی به معنای واقع آن به یونان قبل از میلاد می رسد.
شاید هیچ گاه به درستی روشن نشود که تمدن، دانش و حکمت در کدام نقطه ی زمین آغاز شده و لیکن تمدنی که امروزه به دستیاری اروپائیان در جهان برتری یافته بی گمان دنباله ی آن است که یونانی های قدیم بنیان نموده و آنها خود مبانی و اصول آن را از ملل باستانی مشرق زمین، یعنی مصر و سوریه و کلده و ایران و هندوستان دریافت نموده اند.
بطلمیوس، آنگونه که مشخص و روشن است به نظریه ی زمین مرکزی اعتقاد داشته است پس در واقع رفتار حرکتی سیارات را برای خود این گونه تعریف کرده بود که:
سیارات در مدار هایی دوار و یا به شکل دایره گونه ای به دور خود در حال گردش هستند البته با در نظر گرفتن این نکته که حرکت این سیارات به دور خود همزمان با توجه به اینکه زمین در مرکز عالم هست مطرح شده است پس باید حرکت این اجرام علوه بر دور خود به دور مرکز عالم نیز در نظر داشت بنوعی نباید از تصور نظریه ی زمین مرکزی دور شد....
دانشمندان مدت زیادی است که در حال مطالعه و بررسی زمین هستند، با این حال هنوز چندین سوال بی پاسخ در مورد سیاره ما باقی مانده است. اکنون دانشمندان موسسه فناوری فدرال زوریخ نظریه جدیدی برای نحوه شکلگیری زمین مطرح کردهاند.در طول سالها، نظریههای متعددی برای توضیح این اختلاف ارائه شده است. به عنوان مثال، گفته میشود که اجرامی که زمین را تشکیل دادهاند، با یکدیگر برخورد کرده و گرمای فوقالعادهای تولید کردهاند و به همین دلیل عناصر سبک تبخیر شدهاند.