- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 164378 - 60/4
- وزن: 0.40kg
زمین ، زمان ، انسان
نویسنده: مزدافر مومنی
ناشر: معین
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 325
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1391 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
این کتاب در 18 گفتار تنظیم شده و هدف اصلی از نگارش آن، ارایه راهکار عملی، ساده، ارزان و همگانی برای پایان دادن به بخشی از رنجهای امروز بشر است.
گفتار اول کتاب، با معرفی کلی از وضعیت کنونی کره زمین، زمین را به انسانی 46 ساله تشبیه کرده و تبیین میکند که انسان تنها در مدت زمان کوتاهی که از عمرش روی کره زمین میگذرد چگونه از این بهشت، یک آشغالدانی کامل ساخته است.گفتار دوم کتاب، گرمایش جهانی را که علت آن گرم شدن جو زمین به دلیل اثر گلخانهای است، بزرگترین تهدید برای حیات در سیاره زمین معرفی کرده است.گفتار سوم، 80 درصد گازهای مخرب گلخانهای را برخلاف تصور عامه، ناشی از دامپروری میداند و میگوید که موثرترین عملی که ما میتوانیم برای نجات حیات....
اشاره به گوشه ای از بحران سلامت:امروزه بیش از نیمی از بچه های ۲ تا ۱۵ ساله رگهای چرب دارند و علائم اولیه دیابت را نشان میدهند که از نشانه های اولیه مشکلات قلبی عروقی، دیابت، چاقی (ام امراض) و غیره است.به گزارش سازمان بهداشت جهانی تا سال ۲۰۵۰ بیش از نیمی از جمعیت زمین دچار چاقی و بیش از 70 درصد دچار سرطان خواهند شد. بیماریهای قلبی عروقی به عنوان اولین عامل مرگ و میر انسان، فقط در کشور آمریکا هر ۱۷ ثانیه یک نفر را بطور نابهنگام به کام مرگ میکشد.
زنان ۸ برابر بیشتر از سرطان سینه از بیماریهای قلبی میمیرند، در سال ۲۰۰۸ بیش از ۱۷ میلیون نفر در دنیا از این بیماری جان باختند که مخارج آن بیش از یک تریلیارد دلار شد. هم اکنون ۳۸۵ میلیون نفر مبتلا به دیابت هستند، در هر ۱۰ ثانیه یک نفر در جهان در اثر دیابت جان خود را از دست میدهد و دو نفر به این بیماری مبتلا میشوند. به گزارش دکتر اسدالله رجب، رئیس انجمن دیابت ایران، از هر پنج ایرانی یک نفر مبتلا به یکی از انواع دیابت است یا در معرض آن قرار دارد. این بیماری در کشور ما نسبت به کشورهای اروپایی از رشد بیشتری برخوردار است.
تعداد بیماران دیابتی در ایران، هر ۱۵ سال سه برابر میشود و سن ابتلا به این بیماری در کشور ما، ۱۵ سال پایینتر از میانگین جهانی است. براساس آمار سال ۲۰۰۵ سازمان بهداشت جهانی، ۱٫۶ میلیارد بزرگسال (بالای ۱۵ سال) در جهان اضافه وزن دارند که حداقل ۴۰۰ میلیون نفر از آنان به طور بالینی چاق هستند، با روند فعلی، تا سال ۲۰۱۷ این آمار به دو برابر خواهد رسید و تا قبل از رسیدن به نیمه قرن حاضر، بیش از نصف جمعیت جهان مبتلا به بیماری چاقی خواهند شد. امروزه یکی از هر ۱۰ کودک زیر ۴ سال مشکل چاقی دارد و بیماریهای حاصل از اضافه وزن، تنها در بریتانیا دو میلیارد پوند در سال هزینه در بر دارد. کشور ما، ایران، یکی از ۱۰ کشوری است که در صدر جدول چاقی در جهان قرار دارند و آمار چاقی در زنان ایرانی بیش از ۲ برابر مردان است.
هیچیک از ما خبر نداریم که واقعا در چه وضعیتی بسر میبریم. هم اکنون وضعیت حیات در سیاره ما، از تعادل طبیعی خود خارج شده و رو به نابودی است، ما لحظه به لحظه به مرز یک بحران سهمگین نزدیک میشویم، نکته حیرت انگیز این است که هیچگونه اقدام موثری، از سوی نهادها، سازمانها و دولتها برای آگاه کردن مردم، ارائه راه کار عملی و حل مسئله صورت نمیگیرد. هدف این کتاب ایجاد نگرانی و ترس نیست، بلکه آگاهی دادن و عطف توجه شرکت کنندگان به موضوعی حیاتی است، که علی رغم اهمیت ویژهاش، مورد بی توجهی قرار گرفته است، و همچنین آموزش روشهای عملی، ساده و ارزان برای پیشگیری و درمان بیماریهای فراگیر و صعبالعلاج مانند: انواع سرطان، مشکلات قلبی عروقی، دیابت، چاقی، پوکی استخوان، ناتوانی جنسی، امراض سیستم ایمنی و غیره.
اشاره به گوشه ای از مشکلات زیست محیطی: جمعیت زمین پس از ده هزار نسل به بیش از دو میلیارد نفر رسید (۲٫۳ میلیارد نفر در سال ۱۹۴۵میلادی) و فقط در طی دو نسل اخیر، به ۶٫۴ میلیارد نفر یعنی حدود سه برابر (سال ۲۰۰۵) و در نوامبر سال ۲۰۱۱ به ۷ میلیارد نفر رسید، با این روند، تا نیمه قرن حاضر (سال ۲۰۵۰)، جمعیت زمین، از ۱۰ میلیارد نفر خواهد گذشت، یعنی هم اکنون رویدادی بسیار متفاوت در حال وقوع است. چرخه های زیستی، شامل بسیاری از تعاملات نزدیک میان موجودات زنده گوناگون اند که در کل، تعادل موزونی را در طبیعت بر قرار میسازند، ما تا کنون حدود هشتاد در صد از این هماهنگی را از بین بردهایم. یکی از هر ۴ پرنده و یکی از هر ۳ دوزیست در معرض نابودی قرار دارند و گونه های زیستی، هزار برابر سریعتر از میزان طبیعی، در حال انقراض هستند. ماهیها در سه چهارم از مناطق ماهی گیری جهان به اتمام رسیده و به کلی شکار شدهاند، چون مجالی برای تولید مثل نداشتهاند. سی درصد از تپه های مرجانی در دریاها ناپدید شدهاند که حلقه ای ضروری در زنجیر زندگی هستند و زندگی تقریبا تمام گونه های ماهی به آنها بستگی دارد. از طرف دیگر، جنگل زدایی، که اولین قدم در دامپروری است، منجر به نابودی جنگلها و خاک حاصلخیز شده است، خاکی که هر یک اینچ (۲٫۵ سانتی متر) از ضخامت آن، طی پانصد سال تشکیل شده و برای ترمیم و باز سازی به زمان زیادی نیاز دارد. در حال حاضر ۱۳ میلیون هکتار از جنگلها هر ساله نابود میشوند. محصولاتی که با خاک، آب و هوای خاص سازگار بودهاند جای خود را به سود بخش ترینِ محصولات و آسانترین آنها برای حمل و نقل دادهاند و به این ترتیب سه چهارم تنوع محصولی، که در طول هزاران سال توسعه یافته بود، نابود گردیده است. تا قبل از پایان این قرن، استخراج بی رویه از معادن، تمام ذخایر سیاره را به اتمام میرساند، حتی آب آشامیدنی به مقدار کافی نخواهد بود، منابع آب فسیلی نیز رو به اتمام است، برفهای دائمی و یخچالهای طبیعی هیمالیا که منبع بزرگترین رودهای آسیا هستند و زندگی ۲ میلیارد انسان به آنها وابسته است، در حال ذوب شدن و عقب نشینی هستند، بیش از چهل درصد از کلاهک یخی قطب شمال ذوب شده است، یخهای گرینلند که از منابع مهم آب شیرین سیاره هستند به سرعت در حال ذوب شدن میباشند.
اکثر اقلیمشناسان بر این باورند که بیشتر جنگهای آینده بر سر آب و غذا خواهد بود. بیماری، مهاجرت، درگیری و جنگ در سطوح بالای اقتصاد جهانی و سیاست گذاریهای کلان بینالمللی تا سطوح منطقه ای و درون کشوری اجتناب ناپذیر خواهد بود. نهایتا، گرمایش جهانی، که بزرگترین تهدید برای حیات در سیاره زمین به شمار میرود، با وجود راه حلهای علمی، اقدامی در جهت توقف آن صورت نمیگیرد.آیا میدانید که راه کار های عملی، ساده و ارزان، برای آفرینش تندرستی به معنای حقیقی و برون رفت از بحران سلامت و حل مشکلات زیست محیطی وجود دارد؟ خوشبختانه هنوز فرصت داریم، با وجود اینکه اغلب چرخه های زیست محیطی در سیارۀ ما دچار اختلال شده و یا از هم گسستهاند، هنوز از مرحله غیر قابل بازگشت گذر نکرده ایم. بیشتر ما از روبرو شدن با نابسامانی و خطر، بویژه هنگامی که بسیار بزرگ انگاشته شود، خودداری میکنیم و بجای بهبود بخشیدن به اوضاع، از خود میپرسیم: مگر ما چقدر میتوانیم اثر مثبت داشته باشیم و دگرگونی بیافرینیم؟ و گاهی اوقات نیز، آن زمینه را کلا نادیده میگیریم، که این، فقط وضع را بدتر میکند. کارایی و تأثیر گذاری ما هر چه باشد، میزان تواناییهای نهفته مان، بیش از آن است که میپنداریم. توانایی ما در پرورش عادتها و روشهای جدید، عملا بی پایان است. شاید نتوانیم تصور کنیم که رویکرد و عملکرد هر یک از ما چه تاثیر شگرفی بر جهان پیرامونمان میگذارد.
پس بجای نگران شدن، ترسیدن و یا نادیده گرفتن، از راه کارهای درست بهره میگیریم و به یک خوش بین تمام عیار تبدیل میشویم و باور میکنیم که هر یک از ما، میتوانیم، در بهبود وضعیت حیات در سیاره زمین، نقشی بسزا ایفا کنیم و همواره به یاد داریم، که بارزترین و پایدارترین رفتار انسانهای موثر، عمل گرایی است.این کتاب، دعوت نامه ای است، برای یک همیاری و جنبش همگانی، به سوی هماهنگی با طبیعت و قوانین هستی، آفرینش تندرستی و نجات حیات در سیارۀ زیبایمان، زمین.