دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

زبان و ادب فارسی در گذرگاه سنت و مدرنیته

زبان و ادب فارسی در گذرگاه سنت و مدرنیته
درحال حاضر موجود نمی باشد

زبان و ادب فارسی در گذرگاه سنت و مدرنیته

نویسنده: علی محمد حق شناس
ناشر: آگه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 301
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1382 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب

مجموعه مقالات

 این كتاب پس از مقالات ادبی، زبان‌شناختی، دومین مجموعه از مقالات علی‌محمد حق‌شناس، زبان‌شناس، شاعر و استاد دانشگاه تهران است.شعر كلاسیك فارسی، رمان و شعر مدرن، مسائل مربوط به تبیین زبان‌شناختی ادبیات، و مسائل گوناگون مربوط به زبان، زبان فارسی و ترجمه طیف گسترده‌ی موضوعاتی است كه این مقاله‌ها به آن‌ها می‌پردازند. خواننده با خواندن این مقالات با زوایای گوناگون هستیِ امروزین زبان و ادبیات فارسی آشنا می‌شود.

این کتاب ، مجموعه پانزده مقاله از دکتر «علی محمد حق شناس» ادیب ، مترجم و زبان شناس برجسته کشورمان است. از ۱۵ مقاله این مجموعه ، دو مقاله درباره «معنا و آزادی در شعر حافظ» و‌ «آفاق شعر سعدی» است. موضوع دو مقاله دیگر ، «رمان و عصر جدید در ایران» و ‌«زبان شناسی و نقد ادبی» است. پنجمین مقاله کتاب ، نقد و بررسی غزل های «سیمین بهبهانی» است. مقاله ششم کتاب با عنوان‌«یک گام مانده به یک رمان» گشت و گذری است در بعضی از آثار «زویا پیرزاد» و ویژگی های آنها. مقاله هفتم ، ترجمه نوشته ای از «اچ. ا.آر گیب» با عنوان «ادبیات جهان اسلام و ایران و اثر پذیری اروپا از آن» است.

عناوین سایر مقالات عبارتند از : «مرزمیان زبان و ادبیات کجاست؟» ، «زبان فارسی از سنت تا تجدد» ، «ابهام و نارسایی در ترجمه های فارسی ؛ ریشه یابی و چاره جویی» ، «زبان شناسی ، از فن تا علم» ، «در جست و جوی زبان علم» ، «واژه سازی درون متن ، یک علاج قطعی» ، «همزه در زبان و خط فارسی» و «اشتقاق فعل و تصریف آن در فارسی.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات