- موجودی: موجود
- مدل: 188790 - 113/3
- وزن: 0.60kg
زبان تصویری شاهنامه
نويسنده: رابرت هیلن براند
مترجم : داود طبائی
ناشر: فرهنگستان هنر
زبان كتاب: فارسی
تعداد صفحه: 352
اندازه كتاب: وزیری - سال انتشار: 1388 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مصور - تعدادی رنگی
خاستگاه این کتاب، «طرح شاهنامه» است که با سرپرستی مشترک چارلز ملویل و رابرت هیلنبرند در دانشگاههای کمبریج و ادینبورگ در دست اجراست.همایش زبان تصویری شاهنامه در سال ۲۰۰۱ در ادینبورگ برگزار شده است که بخشی از یک طرح پنجساله تحقیقاتی درباره شاهنامه است. اين طرح با مدیریت مشترک پرفسور رابرت هیلنبرند، استاد هنر اسلامی دانشگاه ادینبورگ و چارلز ملویل استاد زبان فارسی دانشگاه کمبریج آغاز شده است.
پروژهی شاهنامه برای نخستين بار تمامی نسخههای خطی مصور شاهنامه را به صورت ديجيتال فهرست کرده است و منبعی ارزشمند برای محققان اين موضوع است.کتاب «زبان تصویری شاهنامه» علاوه بر سرآغازی از هیلنبرند و مقدمهای از ریچارد تامسون شامل ۱۲ فصل است که هر کدام از این فصلها در واقع مقالهای از اعضای شورای تحقیقات هنری و علوم انسانی و طرح تحقيقاتي شاهنامه است.
همچنین میتوان به عناوینی چون «شاهنامه مصور ۷۳۳ هجری سن پترزبورگ و مکتب نقاشی اینجو» نوشته ادل تی. آدامووا، «فردوسی و دیگران: گلچینی تیموری از رزمنامهها» نوشته الین رایت، «شاهنامه کورکیان – کراوس – خلیلی» نوشته تیم استنلی و «شخصیتهایی خارج از متن: تاس موزه ویکتوریا و آلبرت» نوشته سیلویا اولد از این مقالات اشاره کرد.
«نقش زربفت بهرام گور: تکه ابریشم محفوظ در موزه دیوتسیزن سن آفرا در آوکسبورک و شیوههای تفسیر یک مضمون متداول» از آوینوآم شاول، «بازتاب های پریدهرنگ از شکوه گذشته – گروهی از صفحات برنجی متعلق به دوره قاجار» از اولریکه الخمیس و گادفری اونز، «بندر طاهری – پایگاه متاخر شاهنامه» از جنیفر ام. اسکرس و «گواه صفحهآرایی شبکهای در نسخههای خطی ایران» از م. امین مهدوی دیگر مقالات این مجموعه هستند.
مطالب بخش آغازین كتاب حاوی اشعاری است از متن شاهنامه درباره عقاید، اندیشهها و آیین فردوسی كه در پی آن، در بخش دوم، اشعار مربوط به چگونگی گردآوری و منابع شاهنامه درج میگردد .بخش سوم كتاب نیز گزینشی از ابیات شاهنامه است شامل اندرزهای فردوسی در متن شاهنامه، نیز اندرز شخصیتهای داستان كه پس از آن اشعاری از شاهنامه با این موضوعات فراهم میآید..
فهرست
«سرآغاز» کتاب به قلم «رابرت هیلنبرند»
مقدمه از «ریچارد تامسون»
«چشماندازهای جدید در تصویرنگاری شاهنامه» نوشتهی رابرت هیلنبرند
«شاهنامه در مقام متن و شاهنامه در مقام تصویر» از مریینا شریو سیمپسون
«شاهنامهی بزرگ ایلخانی در دورهی قاجار» نوشتهی جاناتان ام. بلوم
«بازنویسی سرگذشت شاهنامهی بزرگ ایلخانی» نوشتهی شیلا اس. بلر
«شاهنامهی مصور ۷۳۳ هجری سن پترزبورگ و مکتب نقاشی اینجو» از ادل تی. آدامووا
«فردوسی و دیگران: گلچینی تیموری از رزمنامهها» نوشتهی الین رایت
«شاهنامهی کورکیان – کراوس – خلیلی» نوشتهی تیم استنلی
«شخصیتهایی خارج از متن: تاس موزه ویکتوریا و آلبرت» از سیلویا اولد
«نقش زربفت بهرام گور: تکه ابریشم محفوظ در موزهی دیوتسیزن سن آفرا در آوکسبورک و شیوههای تفسیر یک مضمون متداول» از آوینوآم شاول
«بازتابهای پریدهرنگ از شکوه گذشته – گروهی از صفحات برنجی متعلق به دورهی قاجار» نوشتهی اولریکه الخمیس و گادفری اونز
«بندر طاهری – پایگاه متاخر شاهنامه» از جنیفر ام. اسکرس
«گواه صفحهآرایی شبکهای در نسخههای خطی ایران» از م. امین مهدوی