- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 171872 - 63/2
- وزن: 1.40kg
زاد المعاد به همراه مفتاح الجنان
نویسنده: علامه محمدباقر مجلسی
ناشر: پیام مقدس
زبان کتاب: فارسی - عربی
تعداد صفحه: 863
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1389 - دوره چاپ: 1
کیفیت : در حد نو ؛ لبه جلد بیرونی و 4 صفحه آخر کتاب لک مختصری دارد _ عطف کتاب زدگی و سائیدگی دارد _ آستر بدرقه آخر کتاب قیچی شده است
مروری بر کتاب
علامه محمد باقر مجلسی در سال 1037 هجری قمری که بر اساس حروف ابجد معادل(جامع کتاب بحارالانوار) است، در اصفهان دیده به جهان گشود.وی در 4 سالگی به فراگیری علم روی آورد و در 14 سالگی از ملاصدرا اجازه نقل حدیث گرفت.او مجاهد راه علم و دانایی و از جمله علمای عصر صفوی است که با وجود بهره گیری از علوم عقلی آن را رها کرد و برای احیای علوم نقلیبه آیات و روایات روی آورد.وی در طول عمر 73 ساله خویش بیش از یکصد کتاب به زبان عربی و فارسی نوشت که از جمله آنها کتاب شریف زادالمعاد می باشد که درباره اعمال و ادعیه ماه های سال به نگارش در آمده است.
زاد المعاد (به معنای توشۀ روز معاد)، کتابی فارسی درباره پارهای اعمال مستحب از علامه مجلسی که در سال ۱۱۰۷ق در اواخر عمر خود تألیف کرده است. محتوای این کتاب دعاها، زیارتها و اعمال مستحبی طول سال است که مختصری از برخی احکام شرعی نیز در آن بیان شده است. این کتاب پیش از رواج مفاتیح الجنان کتاب دعای رایج بین مردم بود.
مؤلف در مقدمۀ کوتاه کتاب خود انگیزه تألیف این اثر دعایی را اینگونه بیان میکند:
چون از ائمه معصومین ادعیه و اعمال کثیری نقل شده و من هم اکثر آنها را در کتاب بحار الانوار جمع کردهام و دیدم که تحصیل آنها و عمل به آن برای اغلب مردم به سبب اشتغال آنان به مشاغل دنیوی میسر نیست لذا دوست داشتم که در این رساله، منتخبی از اعمال سنت و فضائل ایام و لیالی شریفه و اعمالی که به سند صحیح و معتبر وارد شده را بیاورم تا عامه مردم از برکات آن محروم نمانند.
این کتاب ۱۴ باب (۴۹ فصل) و یک خاتمه دارد. در ۹ باب اول، که به اعمال و دعاهای دوازده ماه قمری اختصاص دارد ابتدا به فضایل و ویژگیهای عبادی هر ماه اشاره شده و سپس اعمال و دعاها و زیارات آن ماه را از شب اول بیان میکند. در باب دهم اعمالی را ذکر میکند که در همه ماهها مشترک هستند مانند دعاهایی که هنگام رویت هلال ماه وارد شده است. در باب یازدهم، زیارات چهارده معصوم(ع) که در ابواب قبلی ذکر نگردیده جمعآوری شده است. باب سیزدهم درباره احکام اموات و آداب هنگام احتضار و غسل و دفن میت است و بالاخره در باب آخر خلاصهای از احکام زکات، خمس و اعتکاف را بیان میکند، در خاتمه هم به بیان کفارات میپردازد.
فهرست
باب اول: فضائل ماه رجب
باب دوم: فضائل و اعمال ماه شعبان
باب سوم: در فضیلت ماه رمضان
باب چهارم: در اعمال ماه شوال و ذی القعده
باب پنجم: در بیان فضائل ماه ذی الحجه
باب ششم: در بیان اعمال ماه محرم
باب هفتم: اعمال ماه صفر
باب هشتم: اعمال ماه ربیع الاول
باب نهم: اعمال ماه ربیع الثانی، جمادی الاول و جمادی الثانی
باب دهم: در اعمال هر ماه است
باب یازدهم: در بیان زیارات رسول اکرم(ص) و ائمه هدی(ع)
باب دوازدهم: در اقسام نمازها
باب سیزدهم: در بیان احکام اموات
باب چهاردهم: در احکام زکات، خمس و اعتکاف
خاتمه: کفارات