- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 163551 - 53/3
- وزن: 0.30kg
ریشه های تجدد
نویسنده: چنگیز پهلوان
ناشر: قطره
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 360
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1383 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو
مروری بر کتاب
مصور - اسناد
نمونه ی مدرسه ی علوم سیاسی و رساله ی حقوق اساسی اثر محمدعلی فروغی
نوسازی یا به قولی مدرنیزاسیون الگویی مطلق و ثابت نیست که بتوان آن را در همه جا به یک صورت واحد به کار بست. نوسازی جامعه در اساس تجربه خاص همان جامعه است در پرتو کوششهایی که در جهت غلبه بر سنتهای بازدارنده به عمل میآورد یا میکوشد سنتهایش را با تحولات سازگار سازد یا سنتهایش را به این یا آن طریق از نو بیاراید. از این گذشته نوسازی و تجدد مجموعهای از تجربیات فردی، گروهی و جمعی است که گاه حتی در تضاد با هم قرار میگیرند و حتی گاه علیه هم وارد نبرد اجتماعی و فرهنگی و سیاسی میشوند.
مدرسه علوم سیاسی بیتردید یکی از تاسیسات مدرن تمدنی در ایران به شمار میرود از درون این مدرسه اندیشهها و فعالیتهای گونهگونی بالنده شد که در تضاد با سنتهای رایج قرارداشتند. از این رو نویسنده، یک رساله را مبنا قرار میدهد و درباره مدرسه علوم سیاسی که آن رساله برای تدریس در آن جا نوشته شده بحث و تحقیق میکند. این رساله "حقوق اساسی" یا "آداب مشروطیت دول" نام دارد که مولف آن میرزا محمد علی خان فروغی، ناظم و معلم مدرسه علوم سیاسی بوده است.
نگارنده بر این اساس، به برخی از اندیشهها و رفتار اجتماعی در آن مرحله اشاره میکند و مجموعهای از اسناد را که سرگذشت این مدرسه را مینمایاند، در اختیار قرار میدهد. در بخش پایانی کتاب سخنرانی محمد علی فروغی در دانشکده حقوق و علوم سیاسی که درنشریه "تعلیم و تربیت" در دی ماه 1315 به چاپ رسیده به پیوست میآید. فروغی در این سخنرانی برای دانشجویان دانشکده از تاریخچه حقوق در ایران و مدرسه علوم سیاسی نکتههایی را ذکر میکند. در انتهای کتاب فهرستی از مدرسان مدرسه همراه با عنوان درسهایشان آمده است.
فهرست
• پیشرفت و تمدن از دیدگاه تجددخواهان اولیه
• تجددطلبی اقتدارگرایانه به عنوان چاره عقب ماندگی
• تجددگرایی وارونه، رجعت به گذشته تحت اشکال جدید
• و...