دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

ریاضیات تجارتی

ریاضیات تجارتی

نویسنده: عباسقلی اردلان
ناشر: مولف
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 123
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1317 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : صفحات درحد نو  _ نو ؛ جلد کتاب ترمیم شده

 

مروری بر کتاب

عباسقلی اردلان (زاده ١٢٧٩-نامعلوم ) فرزند فخرالملک اردلان است.وی پس از انجام تحصیلات مقدماتى عازم اروپا شد و در رشته‏ اقتصاد و امور مالى به تحصیل پرداخت. پس از بازگشت، استخدام وزارت دارایی شد و مراحل ترقى را در آن وزارتخانه پیمود و پس از مدتى معاون وزیر دارایى شد. وی در دوره بیستم به عنوان نماینده سنندج در مجلس شوراى ملى حضور داشت. وى داماد علی‌اکبر داور بود...

امروزه علم اقتصاد با گسترش و رشد قابل توجه خود به صورت یک موضوع ریاضیاتی تبدیل شده‌است. ریاضیات موجود در نوشته‌های اقتصادی ۵۰ سال گذشته که به عنوان ریاضیات پیشرفته تلقی شده بودند، اکنون از آن به عنوان زبان معمولی تشریح مباحث اقتصادی یاد می‌شود. ریاضیات در تمام شاخه‌های مختلف علم اقتصاد و سایر علوم اجتماعی نقش مهمی را ایفا می‌کند.

امروزه کمتر اقتصاددانی وجود دارد که بتواند خود را از کاربرد ریاضیات در تشریح مباحث و مسائل اقتصادی و به خصوص موضوعات نظری اقتصاد که در حقیقت پایهٔ بررسی‌های تجربی اقتصاد سنجی در این رشته را تشکیل می‌دهند، بی‌نیاز بداند؛ بنابراین اقتصاد ریاضی را نمی‌توان مانند اقتصاد بخش عمومی ویا اقتصاد بین‌الملل به عنوان شاخهٔ مستقلی از علم اقتصاد تلقی نمود. بلکه باید آن را به عنوان ابزاری برای تحلیل مسائل و پدیده‌های اقتصادی به‌شمار آورد.

ریکاردو در موضوع مزیت نسبی در تجارت برای اولین بار ریاضیات ابتدایی را به کار برد اما اولین جرقه‌های ورود جدی ریاضیات به علم اقتصاد را می‌توان سال‌های میانی قرن نوزدهم دانست. فعالیت‌های آگوستین کورنو را به‌عنوان اولین گام‌های جدی ورود ریاضیات به علم اقتصاد ارزیابی می‌کنند. کورنو به‌عنوان استاد ریاضیات در سال ۱۸۳۸ کتاب «تحقیق در اصول ریاضی نظریه ثروت» را نوشت. در این کتاب برای اولین‌بار نماد‌های ریاضی برای تحلیل اقتصادی به‌کار گرفته شدند. برای اولین‌بار در این کتاب منحنی عرضه و تقاضا به کمک ریاضیات رسم شد. در ادامه کتاب «اصول نظریه ثروت» (سال ۱۸۶۳) و کتاب «مروری اجمالی بر نظریه‌های ریاضی» (سال۱۸۷۷) نیز از کورنو منتشر شد. پس از کورنو اقتصاددانان دیگری چون والراس، مارشال،  فون نیومن و بسیاری دیگر این راه را ادامه دادند.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات