- موجودی: موجود
- مدل: 194002 - 5/1
- وزن: 0.50kg
رویان شناسی
نویسنده: جمال الدین مستقیمی
ناشر: دانشگاه مشهد
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 313
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1352
کمیاب - کیفیت : درحد نو ؛ عطف و جلد کتاب زدگی دارد
مروری بر کتاب
بحث در طرز رشد و تغییرات شکل و ساختمان رویان در شکم مادر از وقتی که سلول جنسی ماده به توسط سلول نر بارور می شود تا موقع تولد مر بوط به رویان شناسی است.
فایده رویان شناسی:
علاوه براین که اطلاع از طرز تشکیل اعضای بدن علم شیرین و جالبی است اولاً مطالعه رویان شناسی فهم تشریح را آسان می کند.ثانیاً رویان شناسی علت و طرز تشکیل اشکال غیر طبیعی اعضای بدن را که موجب ایجاد امراضی است بیان می کند...
دکتر جمالالدین مستقیمی را «پدر آناتومی ایران» میدانند. او طی چند دهه فعالیت علمی، خدمات ارزندهای در حوزۀ بسط و گسترش دانش آناتومی در ایران کرده و یافتههای علمی او ابعاد جهانی نیز یافته است . وی در سال ۱۲۹۴ در شیراز متولد شد. او تا پایان دبیرستان در شیراز تحصیل کرد و سپس به تشویق رئیس ادارۀ فرهنگ شیراز برای ادامه تحصیل راهی تهران شد. او ابتدا قصد ورود به دانشکده را داشت، اما هنگام رفتن برای ثبتنام در بین راه بهطور تصادفی دوستی را میبیند و با پیشنهاد او هر دو راهی دانشگاه پزشکی شدند. تا قبل از آن زمان دانشکدۀ پزشکی در تهران تأسیس نشده بود و پذیرش دانشجو نیز بهصورت کنکور نبود.
کار خوب تشریح او در همان اوایل، نظر پروفسور آمریکایی تشریح دکتر بلر را به خود جلب کرده و از آن زمان مستقیمی به آناتومی علاقهمند میشود. در سال ۱۳۱۷ او بهعنوان اولین گروه از دانشکدۀ پزشکی تهران، فارغالتحصیل میشود و دو سال سربازی را پس از آن در کرمان میگذراند. در سال ۱۳۱۹ برای تأسیس مدرسۀ عالی بهداشت راهی مشهد میشود و به همراه تنها پزشکان آن زمان مشهد، این مدرسه را تأسیس میکند. مستقیمی در پی بهوجودآمدن اختلافاتی بین آن استادان و دانشگاه تهران و معلق ماندن مدرسه عالی بهداشت به کاشمر میرود و دو سالی را در آنجا بهعنوان رئیس بهداری به خدمت مشغول میشود.
در سال ۱۳۲۸ این مدرسه بهطور رسمی به دانشکدۀ پزشکی تبدیل میشود و او با حکم دانشیاری به تدریس در آن میپردازد. در سال ۱۳۳۶ او به رتبۀ استادی ارتقا مییابد. از ابتدای تأسیس دانشکده پزشکی مشهد تا سال ۱۳۵۲ جمالالدین مستقیمی بهعنوان استاد کرسی و مدیر گروه آناتومی دانشکده پزشکی مشهد باقی میماند. تا اینکه در ۳۰ مهرماه آن سال با درخواست بازنشستگی از دانشگاه مشهد بازنشسته میشود و از فردای آن روز در بیمارستان شفا یحیائیان تهران مشغول تدریس به رزیدنتهای گوش، حلق و بینی میشود.