دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

روش نوین در آموزش زبان عربی

روش نوین در آموزش زبان عربی

نویسنده: مجید صالح بک
ناشر: اندیشه مولانا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 555
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1392 - دوره چاپ: 2

کمیاب - کیفیت : درحد نو ؛ برخی سطور حدود 80 صفحه کتاب خط کشی و های لایت شده 


مروری بر کتاب

صرف ، نحو ، ترجمه

در این کتاب مباحث به بیان ساده و قابل فهم ارائه شده است. موضوعات به صورت دسته بندی ارائه شده است. نکات کلیدی مطرح شده است. اصول و فنون ترجمه بیان شده و از جداول و نمودارهای مختلف برای فهم مطالب استفاده شده است. همچنین سوالات چهار گزینه ای جهت خودآزمایی آورده شده است.

این کتاب که جهت استفاده دانشجویان رشته زبان و ادبیات عربی نگاشته شده است در دو بخش صرف و نحو به آموزش قواعد زبان عربی پرداخته و جایگاه کلمه و کلام و قوانین مترتب بر آن در این زبان را مشخص نموده است. نویسنده ابتدا احکام همزه وصل و قطع را بیان کرده است و اقسام حرکت و تنوین و سکون و طرز نوشتن همزه در زبان عربی را بررسی نموده است آنگاه روش تشخیص حروف اصلی از زائد را در علم صرف بیان کرده و پس از آن وارد مباحث اصلی علم صرف می‏‏شود.

در مباحث مربوط به علم صرف وی ابتدا به بیان اقسام کلمه پرداخته و احکام اسم، فعل و حرف را به طور جداگانه بررسی نموده است. وی برای فهم بهتر مطلب برای دانشجویان جدول‏هایی از حالات مختلف اسم و فعل و حرف ترسیم نموده و اقسام آنها را با جایگاهی که در جمله دارند تبیین کرده و پس از هر فصل یک خودآزمایی جهت آمادگی بیشتر آنان ارایه نموده است.

در فصل مربوط به فعل نویسنده به احکام فعل از نظر زمان ماضی، مضارع و مستقبل، حروف اصلی و زائد، از نظر نوع حروف تشکیل‏دهنده، لازم و متعدی بودن، معلوم و مجهول بودن و معرب و مبنی بودن اشاره کرده و ابواب ثلاثی و رباعی مجرد و مزید قید را به تفصیل با ترسیم جداولی تبیین کرده است. وی برای آموزش بهتر دانشجویان مثال‏های متعددی از آیات قرآن و روایات معصومین(ع) نقل کرده تا صیغه‏های مختلف افعال را تشریح نماید. در همین راستا نگارنده احکام اعلال افعال را به صورت مبسوط بیان کرده و قواعد افعال مهموز، مضاعف و معتل را به صورت جداگانه شرح داده است.

در بخش دیگری از کتاب نویسنده احکام مربوط به اسم را مورد بحث و بررسی قرار داده و قواعد مربوط به اسم را از لحاظ منصرف و غیر منصرف بودن، مفرد، مثنی یا جمع بودن، مذکر و مؤنث بودن، جامد و مشتق بودن، نکره و معرفه بودن، معرب و مبنی بودن، مقصور یا منقوص بودن، ممدود یا صحیح‏الاخر بودن و متصرف و غیر متصرف بودن را بیان نموده است. وی در این زمینه به انواع مجرورات، منصوبات و مرفوعات از اسماء اشاره کرده و احکام اسم زمان و مکان، اسم فاعل، اسم مفعول، صفات مشبهه، صیغه و مبالغه و سایر انواع اسم را تبیین کرده است.

در این بخش نیز وی جداول متعددی ازحالات و قواعد مختلف اسامی و ضمایر که ملحق به اسامی هستند ترسیم نموده است. در بخش مربوط به حروف نیز نویسنده احکام حروف عامل و غیر عامل را به صورت جداگانه بررسی کرده و بدین ترتیب مباحث مربوط به صرف را پایان داده است. در بخش مربوط به علم نحو وی ابتدا به بحث درباره اعراب و بناء پرداخته و سپس اعراب فعل مضارع، احکام مرفوعات، منصوبات، مجرورات، توابع مانند بدل، صفت و عطف بیان، اسلوب‏های مختلف جمله در زبان عربی و اعداد اصلی و ترتیبی را به تفصیل شرح نموده است.


فهرست

علم صرف
فعل
اسم
علم نحو
اعراب و بناء
اعراب
فعل مضارع
مرفوعات
منصوبات
مجرورات
توابع
اسالیب جمله
اعداد اصلی و ترتیبی
ملحقات

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات