- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 170333 - 68/5
- وزن: 0.40kg
روش تربیتی اسلام
نویسنده: محمد قطب
مترجم: سیدمحمدمهدی جعفری
ناشر: پیام
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 340
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1352 - دوره چاپ: 3
کمیاب - کیفیت : در حد نو _ نو
مروری بر کتاب
در این دوره زمانی سخت است که بشریت در آن به سر میبرد، دورهای که ترس و وحشت به آخرین درجه خویش رسیده و اضطراب و پریشانی به منتهی نقطه خود منتهی گردیده است، به وضوح نمایان است که بشریت وقتی که از باور به خداوند یگانه و برنامه او برای زندگی، دور افتاده است، تا چه اندازه سردرگم و در اشتباه است.
بشریت سرگردان است میان پرستش عقل و پرستش ماده و پرستش حتمیت تاریخ، حتمیت اقتصادی، حتمیت اجتماعی و سایر خدایان پنداری که مردم این نسل آنها را میپرستند تا از پرستش خدای یگانه بگریزند.در نتیجه بدبختی پدید آمده است که اعصاب و جان افراد را تباه میسازد و عذابی پدید آمده است که به افراد و جماعات میرسد و ترس دایمی از ویرانی وحشتناک پدید آمده است؛ تنها راه مداوای این شقاوت تباهی آور و عذاب وحشتناک، بازگشت به خدا است تا در سایه حمایت او، حفاظت و ایمنی بیابد و در برنامه او برای زندگی رهنمود بیابد.روش تربیت اسلامی، که این کتاب برخی جوانب آن را شرح میدهد همان برنامه ربانی است برای استوار سازی و راهنمایی بشریت؛ تا راه یابد، تا متوازن شود و راه راست خود را در زندگی پیش گیرد.
هنگامی که در کلام الهی از انسان به عنوان اشرف مخلوقات و جانشین پروردگار روی زمین یاد میشود و به فرشتگان برای سجده نمودن در مقابل این موجود امر میشود، این همه نشاندهنده کرامت و جایگاه آدمی است. این کرامت از یکسو به سبب دمیدن نفخه الهی در روح انسان و از سوی دیگر بهرهمندی او از عطیهای الهی به نام عقل است.
از نگاه شریعت اسلامی انسان مجموعهای از استعدادهای بالقوه است که برای به فعلیت در آوردن این استعدادها و تواناییها، نیازمند تعلیم و تربیت است. آنچه هدف تعلیم و تربیت اسلامی است حقیقت جویی و حصول رستگاری است و این مساله جز از طریق تعلم و تعقل در کنار تزکیه حاصل نمیشود. از نگاه اسلام رشد عقلانی به موازات رشد اخلاقی صورت میگیرد و به تعبیری این دو لازم و ملزوم یکدیگرند.
روش اسلام در تربیت، عبارت است از: بررسی و پرداختن همه جانبه به موجود بشری، بدون این که چیزی را نادیده بگیرد و از آن غافل شود، سپس همة جنبه های جسمانی، عقلانی و روحانی و زندگی مادی و معنوی و همة فعالیتهای انسان روی زمین را شامل میشود. بیشک، برقراری نظام و شیوة تربیتی اسلامی و پرورش نسلهای جوان بر مبنای آن، نیاز به سعی زیاد و ایجاد تغییرات گسترده در تمام اشکال و صورتهای زندگی دارد.
در کتاب حاضر نخست، جنبة نظری برنامة تربیت اسلامی از دیدگاه روانی و روحی شرح داده شده است. سپس، به تطبیق اجرای آن درمراحل کودکی، نوجوانی و آغاز جوانی اقدام شده ست. همچنین در کتاب، میان نظریة اسلامی و نظریة غربیان، دربارة تربیت، موازنه و مقایسه ای همه جانبه صورت گرفته است.