- موجودی: موجود
- مدل: 191477 - 58/1
- وزن: 0.30kg
روزگار سپری شده خانم گادنی
نویسنده: پل بیلی
مترجم : شعله آذر
ناشر: ققنوس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 247
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1388 - دوره چاپ : 1
مروری بر کتاب
روزگار سپریشده خانم گادنی پیرزنی سالخورده پس از مرگ دختر بیمارش مدتی با خانواده پسرش زندگی میکند . اما به علت ناسازگاری ، او را راهی خانه سالمندان میکنند . نگاه متفاوت خانم گادنی به اشیاء و آدمها ، درونگرایی او و زبان طنزگونهاش روایت اصلی اثر است که در لایههای زیرین روایت سومشخص با ظرافت خاصی پنهان مانده است .
در کتاب «روزگار سپری شده خانم گادنی»، شخصیت اصلی فیث گادنی نام دارد که خود را در محیطی پر از شایعه، بد گویی، اجبار به جمعگرایی و رفتارهای کلیشهای میبیند. همه از او میخواهند به وضع موجود عادت کند و اعتراضی نداشته باشد. بیتالمقدس نه تنها برای او آرامش به ارمغان نمیآورد، بلکه محیطی است که کارکنان و سایر سالمندان آن نیز خصوصیات فردی فیث را تحقیر میکنند و به باد انتقاد میگیرند.
تعصب ساکنان بیتالمقدس به داشتن رفتارها، الگوها، عادات مشترک، و گفتگوهای کلیشهای هویت جمعی ویژهای از آنان ساخته که موجب شده تا تفاوتهای فردیشان به حداقل تقلیل پیدا کند. این شخصیتها دچار نوعی معنا باختگی و مسخشدگی هستند؛ ولی گویا اعتراضی ندارند و به قیمت از دست دادن هویت و تمایزهای فردی و نادیده گرفتن تمایلاتشان، خود را به امنیتِ تأیید و حضور جمع سپردهاند.
...نور سبز و سفید شد. بعد سفید و سبز شد.رنگها از هم جدا شدند. معلومتر شدند: سفید بالا بود، سبز پایین. کاشیها، زن کاشیها را دنبال میکرد. پلک زد متوجه شد توی راهرویی ایستاده. پرستار چند قدم جلوتر از او راه میرفت. ایستاد و گفت: خانم گادنی باید با من بیایی. خانم گادنی به سمت پرستار رفت، پرستار لبخند میزد.
«پرستار منتظره که بهت خوشامد بگه بهت» در طول راهرو راه میرفتند: پرستار به خانم گادنی نگاه میکرد. خانم گادنی خیره بود به جلو. پنجره سمت راست خانم گادنی محوطه پشت خانه را نشان میداد. از دیدن گورهای محوطه متعجب شد. به سمت پنجره رفت و نگاه کرد. پشت گورها، زنها روی نیمکتها نشسته بودند و آفتاب میگرفتند...
پل بیلی روزگار سپری شده خانم گادنی را در بیست و هشت سالگی نوشت و جامعه ادبی دهه شصت انگلستان را با شهرت زودهنگامش متوجه خود کرد.جوایز سامرست موام و شورای هنر نویسندگان نیز به خاطر این رمان به او اهدا شد. در آثار بیلی تزلزل درونی انسان و سرشت بی منطق،غیر عادی و گیج و منگی که او را به تباهی می کشاند،سمبل های مهمی برای درک شخصیت ها هستند.بیلی در وهله نخست بیننده تیزهوش تعصب های ناپسند خانوادگی و اجتماعی و در وهله بعد نویسنده ای جدی و چیره دست در به تصویر کشیدن این ناهنجاری هاست.