- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 115444 - 108/7
- وزن: 0.10kg
- UPC: 45
جیجک علیشاه یا اوضاع دربار قاجار
نویسنده: ذبیح بهروز
ناشر: خانه ترجمه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 86
اندازه کتاب: جیبی - سال چاپ : 1342 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : صفحات در حد نو ؛ لبه جلد کتاب زدگی دارد
مروری بر کتاب
نمایشنامه در سه پرده
«جیجک علیشاه» نخستین بار در سال 1303 در برلین به چاپ رسید و نویسنده آن از پژوهشگران نامآشنای تاریخ و فرهنگ ایران بود. بهروز علاوه بر کار پژوهشی در زمینه زبان و تاریخ و ریاضیات، طنزپردازی چیرهدست نیز بود که نمایشنامه «جیجک علیشاه» از نمودهای مثالزدنی قریحه طنزپرداز اوست...
ذبیح بهروز در 26 تیرماه 1269 شمسی در خانوادهای اهل علم در تهران به دنیا آمد. نیاکانش اهل منطقهای به نام شامه، حوالی نیشابور، و از کارگزاران صفویه بودند. پدرش ابوالفضل طبیب ساوجی از دانشمندان و نزدیکان دربار ناصرالدین شاه بود. وی در دارالتالیف و دارالترجمهای که در محل ارگ داشت انجمنی از اندیشمندان را گرد آورد و با کمک و همفکری آنان کتاب معروف نامه دانشوران را تألیف کرد. ولی کار او دوامی نیافت و با مرگش از میان رفت.
مهمترین آثار بهروز، نمایشنامههای اوست که دارای خط فکری سیاسی و همراه با طنز است. نمایش «جیجک علی شاه» دربار ناصر الدین شاه را با طنزی گزنده تصویر میکند. «بهروز در این نمایشنامه شیوه و ورال نمایشنامه نویسی خود را مثل سایر آثار نمایشی خود پیاده کرده یعنی پرده اول را طوری تنظیم نموده که انگار رابطهای با پردههای دیگر ندارد و حال آن که از نظر درونی و معنی با آنها در ارتباط است.»