- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 125369 - 110/5
- وزن: 0.50kg
- UPC: 75
روزنامه توفیق و کاکا توفیق
نويسنده: فریده توفیق
ناشر: آبي
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 307
اندازه كتاب: وزیری - سال انتشار: 1384 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
مصور
کتاب مصور حاضر، شرح و توضیح وقایع و حقایق مربوط به روزنامه "توفیق" از سال 1337 تا تیرماه 1350 خورشیدی است. "روزنامه توفیق در سال 1351 خورشیدی تاسیس شد. موسس آن شادروان حسین توفیق، اهل شعر و ادب و فکاهی سرایی خوش ذوق بود. وی در سال 1318 خورشیدی از دنیا رفت".
معروفترین سمبلهای روزنامه توفیق عبارت بودند از: کاکا توفیق، گشنیز خانم (عیال کاکا توفیق)، ممولی خر کاکا (کری)"، "توفیق، روزنامهای ملی و مستقل بود و به هیچ حزب و دسته و جمعیتی بستگی نداشت. سیاست توفیق طرفداری از اعلامیه جهانی حقوق بشر و نشر حقایق و روشن کردن افکار عمومی با روش فکاهی انتقادی (هجائی satiric) یعنی طنز نویسی با بیان عامیانه بود. سعی توفیق حتی الامکان بر این بود که با عقاید خرافی و ضربالمثلها و شعارها و سرمشقهای زیان بخش مبارزه شود".
در اين كتاب مطالب و كارتونهايي را ملاحظه خواهيد كرد كه هرگز آنها را در روزنامه توفيق نخوانده و نديده ايد ُ چرا كه امكان درج و نشرآنها در دوران انتشار توفيق ( از ۱۳۳۷ تا ۱۳۵۰ ) وجود نداشته است ُ از قبيل :
مبارزات طولاني كاكاتوفيق بعد از توقيف غيرقانوني توفيق ، علت واقعي توقيف توفيق با اسناد و مدارك محرمانه و خيلي محرمانه آن و داستان شركت كاكا توفيق به حضرت ابوالفضل (ع) و....
روزنامه توفیق یکی از جالبترین پدیدههای اجتماعی ایران بود که در یکی از پرتلاطمترین دورههای تاریخ ایران طی حدود نیم قرن (با همه سانسورها و توقیفها) ناگفتنیها را گفت. حقایق را نوشت، در دل شب روشنگری کرد، زبان مردم شد و از درد و غم مردم سخن راند. توفیق نه تنها در تاریخ مطبوعات ایران که در تاریخ فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کشورمان نقشی غیرقابل انکار داشت.