- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 200752 - 42/1
- وزن: 1.20kg
روایت در فیلم داستانی
نویسنده: دیوید بردول
مترجم: علاءالدین طباطبایی
ناشر: بنیاد سینمایی فارابی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 765
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1375 _ 1373 - دوره چاپ: 1
کیفیت : جلد اول نو ؛ جلد دوم در حد نو
مروری بر کتاب
مصور
دیوید بردول در این کتاب کوشیده تا شیوه های گوناگون روایت را در فیلم ها داستانی نقد و بررسی کند. بخش اعظم کتاب به تحلیل آثار فیلم سازان بزرگ اختصاص یافته است. بردول بر این باور است ؛ شیوه های روایت هریک ارزش خاص خود را دارند. او به هرگونه موضع گیری ارزش گذارانه، همان قدر به آثار فیلم سازی مثل آلفرد هیچکاک توجه کرده است که به ساخته های ژان. لوک گدار.
جلد اول کتاب «روایت در فیلم داستانی» ، شامل دو بخش و هفت فصل است. «نظریههای تقلیدی روایت»، «نظریههای زبانبنیاد روایت»، «فعالیت تماشاگر»، «اصول روایتگری»، «گناه، قتل و روایت»، «روایت و زمان» و «روایت و فضا» عناوین فصول هفت گانه این کتاب هستند.
در جلد دوم ، دیوید بردول میگوید : «آنچه در این کتاب محل بحث است نظریه به مفهوم معمول ان نیست ، زیرا من هیچگاه تمایز مشخصی میان تظریه ، نقد و تاریخ قائل نبوده ام. به اعتقاد من ، هر نظریه ای فقط در صورتی کارآمد است که از وحدت درونی ، وسعت نظر تجربی و قوه ی تمییز تحول تاریخی برخوردار باشد.»
بردول در این کتاب ، اگر نگوییم مهم ترین ، دست کم مشهورترین دستاورد نظری خود را طرح و شرح می کند که طبقه انواع روایت سینمایی است. او برای سینما چهار شیوه ی روایت بر می شمرد : کلاسیک ، هنری ، تاریخی ، ماده گرا و پارامتری.
او با مثال های متعدد ، هریک از این شیوه ها را به تفصیل بررسی میکند.