- موجودی: موجود
- مدل: 200085 - 18/4
- وزن: 0.30kg
روانشناسی درک متقابل
نویسنده: پری آر. هینتون
مترجم: زهره معینی
ناشر: آویژه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 279
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1375 - دوره چاپ: 1
کیفیت : در حد نو _ نو
مروری بر کتاب
برداشت شما از دیگران چیست؟
در روانشناسي مبحثي وجود دارد به نام ادراك ميانفردي كه به نحوه قضاوت افراد و برداشت آنان از سايرين ميپردازد. آگاهي از چگونگي مراحل اين قضاوتها و برداشتها مبحث بسيار شيريني است كه بسياري از روانشناسان را مشغول ساخته است. كتاب حاضر به بررسي بخش اعظم نتايج تحقيقاتي كه در اين زمينه صورت گرفته، ميپردازد.
اگر قدرت تشخیص وضعیت روحی طرف مقابل را داشته باشیم و میزان ناراحتی و خشم او را بتوانیم درک کنیم شاید بتوانیم با گرفتن تصمیمی درست، به سوی پایان دادن بحث و بحران گام برداریم. نباید تابع جریان بحران شد و واکنش احساسی نشان داد، بلکه باید شرایط را سنجید. به بیان واضحتر، درک طرف مقابل این امکان را به ما میدهد که بتوانیم راحتتر خطای او را ببخشیم یا نادیده بگیریم یا کمتر از او ناراحت شویم تا کمتر دچار تصمیم اشتباه شویم.
ارتباط را میتوان جریانی چند سویه دانست که طی آن دو یا چند نفر به تبادل افکار، نظریات، احساسات و حقایق میپردازند و از طریق به کاربردن علامت و پیامهایی که معنایش برای آنها قابل درک است، اقدام به برقراری ارتباط میکنند. ارسطو ارتباط را از جستوجو برای دست یافتن به تمامی وسایل و امکانات موجود برای ترغیب و اقناع دیگران میداند، به این صورت که برقرارکننده ارتباط ازهر راه و روش ممکن، طرف مقابل یا مخاطب خود را تحت تأثیر و نفوذ خود درآورده و نظر و عقیده خود را به او بقبولاند، اما اگر ما ارتباط را نوعی تلاش آگاهانه فرستندهپیام برای سهیم ساختن گیرنده در اطلاعات، عقاید و اندیشهاش بدانیم، مسئله تفاهم و هماهنگی فرستنده و گیرنده اهمیت اصلی و اساسی پیدا میکند.
بنابراین، هرگونه انتقال پیام بین فرستنده و گیرنده ارتباط محسوب میشود. به بیان دیگر ارتباط یعنی انتقال پیام از گیرنده به فرستنده. با این توصیف زمانی ارتباط درست برقرار میشود که معنای پیامها برای گیرنده و فرستنده قابل فهم باشد، حال این فرستنده انسان باشد یا اینکه یک دستگاه مکانیکی فرقی نمیکند....