- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 169055 - 51/3
- وزن: 0.30kg
روان شناسی خرافات
نویسنده: گوستاو جاهودا
مترجم: محمدتقی براهنی
ناشر: البرز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 270
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1371 - دوره چاپ: 3
مروری بر کتاب
خرافهپرستی در واقع همزمان با شروع شناخت بشر از خویش آغاز شد و انسان در صدد برآمد به مدد وسایلی به حوادث آینده وقوف یابد و از اتفاقات ناخوشایند جلوگیری کند، تا بدینگونه بر ترسهایش فائق شده و به نوعی به احساس امنیت دست یابد.مطالعات اجتماعی بر روی انسان نشان میدهند که رفتار اجتماعی از دید تحلیلی، رفتاری خلق الساعه و انفرادی نیست که بتوان آن را به صورت پدیدهی مجزا و منفک از گذشته مورد مطالعه قرار داد، بلکه باید آن را به صورت پدیدههای به هم پیوستهی اجتماعی بررسی کرد.
برخورد تحلیلی با رفتار اجتماعی بیانگر این معنی است که عمل اجتماعی عملی است ساخت یافته که در طی زمان در یک نظام روابط متقابل شکل گرفته است. تولد، رشد، و مرگ یک پدیده اجتماعی هم پیوند با پدیده های دیگر اجتماعی اند و عملکرد یک نظام اجتماعی از دست به دست دادن هزاران پدیده به دست می آید.
نویسنده ضمن طرح مطالبی دربارهی آداب و رسوم و عقاید پیشینیان سعی در بازنگری و بررسی اعمالی دارد که امروزه تحتعنوان خرافات از آن یاد میشود. وی بر این باور است که این اعمال در حقیقت اعتقادات، باورها، افسانهها و فرهنگ یک ملت بهشمار میروند که امروز معانی اصلی خود را از دست داده و فقط عمل بدون اعتقاد آنان باقی مانده است. علاوهبراین مولف دربارهی چشمنظر و شیوههای رفع آن، تاثیرات دعاها و خاصیت مهرهها، گوهرها و خاتمها مطالبی را بیان میکند.»
اسپینوزا:
«اگر آدمیان قواعد مشخصی برای ادارهی تمام امور زندگی خود در اختیار داشتند یا بخت همیشه با آنها یار بود، هرگزبه خرافات روی نمیآورند. اما چون اغلب به مشکلاتی برمیخورند که قواعد موجود پاسخگوی آنها نیست و از سوی دیگر به سبب قطعینبودن دستیابی به مواهب آزبرانگیز بخت، بهطور رقتباری بین ترس و امید سرگردانند، در نتیجه اغلب سخت زودباورند.
فهرست
خرافه چیست؟
ریشههای اجتماعی و روانشناختی آن کدام است؟
آیا هر ایده، اندیشه، و رفتاری پس از مدتی به خرافه تبدیل میشود؟
عوامل آن کدام هستند؟
رواج خرافات
خرافات به عنوان اشتباه
خرافات و ناهشیار
و...