دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

روانشناسی توده ها

روان شناسی توده ها

نویسنده: گوستاو لوبون
مترجم: کیومرث خواجوی ها
ناشر: روشنگران و مطالعات زنان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 236
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1372 ~ 1371 - دوره چاپ: 2 _ 1

 

مروری بر کتاب

پدید آمدن جنبش توده ای بزرگ،که خود طی چندین ده سال اخیر شاهد و قربانی آنها بوده ایم.توده ای شدن فزاینده زندگی اجتماعی،اقتصادی و فرهنگی باعث شده اند که ما امروزه از پرسش زیر به مراتب شدیدتر از انسان های اوایل قرن حاضر به تکان آییم.پرسش این است که هر فرد چگونه جزیی از یک توده ی از لحاظ تشکیلاتی و روانی کم وبیش متحد الشکل می شود و چه عاملی باعث می گردد تا وی به کاری دست بزند و یا از انجام عملی خود داری ورزد؟

کتاب روانشناسی توده ها یکی از تأثیرگذارترین آثار روانشناسی اجتماعی در تاریخ است. این کتاب با ایجاد تجزیه و تحلیلی دقیق ، رفتارهای جمعی اقراد و توده ها را مورد مطالعه قرار می دهد. این کتاب نه تنها بر فروید بلکه در قرن بیستم بر افرادی مانند هیتلر و موسولینی تأثیر عمیقی داشت - هر دو ممکن است از مشاهدات این کتاب به عنوان راهنمای برانگیختن احساسات مردمی استفاده کرده باشند.

به قول نویسنده ، "توده ها هرگز عطش حقیقت را ندارند. هر کسی که بتواند توهمات آنها را فراهم کند ، به راحتی صاحب آنها است. اگرچه این جلد روی روانشناسی جمعیت متمرکز است ، اما در مورد تأثیرات باورهای پذیرفته شده عمومی شهروندان یک ملت بر روندهای تاریخ نیز بسیار درخشان است. از جمله مباحثی که در اینجا بیان می شود ، خصوصیات کلی و وحدت ذهنی جمعیت است. احساسات و اخلاق جمعیت ایده ها ، قدرت استدلال و تخیل آن. عقاید و باورهای جمعیت و ابزاری که رهبران برای اقناع آنها استفاده می کنند. طبقه بندی جمعیت ، از جمله مجالس جنایی و الکتریکی ، و همچنین عملکرد هیئت منصفه جنایی و مجامع پارلمانی.

این کتاب برای دانشجویان تاریخ ، جامعه شناسی ، حقوق و روانشناسی نیز می تواند مناسب و آموزنده باشد. همچنین برای سیاستمداران ، دولتمردان ، سرمایه گذاران و مدیران بازاریابی میتواند بسیار ارزشمند باشد. پدید آمدن جنبش های توده ای بزرگ ، که خود طی چندین ده سال اخیر شاهد و قربانی آنها بوده ایم ، توده ای شدن فزاینده زندگی اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی باعث شده اند که ما امروزه از پرسش زیر به مراتب شدیدتر از انسانهای اوایل قرن حاضر به تکان آییم . 

پرسش این است که هرفرد چگونه جزیی از یک توده ی از لحاظ تشکیلاتی وروانی کم و بیش متحد الشکل می شود وچه عاملی باعث می شود تا وی به کاری دست بزند ویا از انجام عملی خودداری ورزد ؟

در سراسر گیتی هیچ اثر تخصصی دیگری به اندازه این کتاب روانشناسی توده ها معروف و پر آوازه نیست و بسیار کمیاب نیز می باشد، انسان در هرجا که امروزه به روانشناسی جامعه میپردازد و یا در پی جستجوی زمینه های پنهان روانی و قوانین غالبا معما گونه رفتار آدمی در بطن جامعه بر ی آید هنوز این اثر را میخواند واز آن نقل می کند ...

هرفرد چگونه جزیی از یک توده ی کم و بیش متحد الشکل می شود وچه عاملی باعث می شود تا وی به کاری دست بزند ویا از انجام عملی خودداری ورزد ؟ در هرجا که امروزه به روانشناسی جامعه میپرداند و یا در پی جستجوی زمینه های پنهان روانی و قوانین توده وار رفتار آدمی بر می آیند هنوز این اثر گوستا لوبون جامعه شناس مورخ و پزشک ضدسوسیالیسم فرانسوی را میخوانند واز آن نقل می کنند ..کتاب مورد علاقه آدولف هیلتر. شایان ذکر است مفهوم توده نخستین بار با چاپ همین کتاب، یعنی روان‌شناسی توده‌ها اثر گوستاولوبون مشهور گردید.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات