- موجودی: موجود
- مدل: 191810 - 39/4
- وزن: 0.20kg
روان شناسی ترس
نویسنده: جی موریس
مترجم: سیامک رضا مهجور , پروین غیاثی
ناشر: راهگشا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 110
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1369 - دوره چاپ: 1
کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
روش های کاهش ترس
فوبیا عبارت از ترسِ مرضی ، نامعقول و شدید از یک موضوع یا یک موقعیت است. یعنی با وجود آنکه فرد میداند که ترسش نامعقول است ، لیکن توانایی کنترول آن را ندارد و اگر در معرض آنچه که از آن ترس دارد قرار بگیرد ، موجی از اضطراب ، ترس شدید و حتی وحشتزدگی از او تبارز میکند و این تجربه چنان برایش ناخوشایند است که کوشش میکند همیشه از آن مورد ترسآور دوری کند.
واکنش فرد در برابر محرکهای تهدید آمیز ترس نامیده می شود . البته ترس همیشه جنبه ی نابهنجاری ندارد و حتی گاهی نیز مفید است ، زیرا یک هشدار در مقابل خطرات است ، لذا در طبقه بندی ترسها باید به ترسهای طبیعی نیز اشاره کرد و آگاهی از ترسهای طبیعی در کودک برای مربیان و درمانگران و مشاوران کودک جهت تشخیص ترسهایی که باید درمان شوند ، اهمیت دارد .
روانشناسان مجموعه ای از عوامل زیستی و وراثتی در کنار عوامل محیطی و روان شناختی را در شکل گیری ترس ها موثر می دانند. بعضی اوقات ما خودمان به خوبی می دانیم که ترسمان از چه چیزی نشات می گیرد و در پاره ای موارد هم دلیل این ترس را فراموش می کنیم، اما از وجودش رنج می بریم.
روانشناسان معتقدند بعضی از بچه ها ذاتا مستعد ترس یا فوبیا هستند و ویژگی های شخصیتی را سخت می توان تغییرداد. اما به نظر می رسد هر یک از ما اگر تنها بخشی از توانایی هایمان را بکار بگیریم قادر به انجام کارهایی هستیم که حتی امروز قادر به تصور آن هم نیستیم. بنابراین غلبه بر ترس های مزمن اگر چه ممکن است سخت باشد اما قابل درمان است.در برخی موارد افراد مجبور به دارو درمانی اند اما در موارد جزئی که حالت بیمار گونه نداشته و به شکل موانع محدود در درون همه ما وجود دارند قادریم با آنها مبارزه کنیم.