- موجودی: موجود
- مدل: 204077 - 14/3
- وزن: 0.50kg
روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی
نویسنده: عزت الله نادری , مریم سیف نراقی
ناشر: ارسباران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 294
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1380 - دوره چاپ: 1
کیفیت : درحد نو ؛ برخی سطور تعداد 5 صفحه کتاب علامت گذاری شده است
مروری بر کتاب
مصور
آنچه که کودکان با نیازهای ویژه در جامعه ایران از آن رنج میبرند، در درجه اول کمبود امکانات و تسهیلات آموزشی و توانبخشی نیست، که مشکل اصلی آنها نگاه و نگرش منفی و ترحمآمیز و در عین حال جهل آلود افراد جامعه است؛ جهلی که ترس را به دنبال دارد و ناشی از فقدان شناخت کافی افراد با نیازهای ویژه و یا شناساندن ناصحیح این افراد از سوی دستاندرکاران ذیربط است.
نتایج تحقیقات حاکی از آن است که در هر جامعهای 10 الی 15 درصد افراد آن جامعه، افراد با نیازهای ویژه هستند. از آن جایی که هر یک از این کودکان، پدر، مادر، خواهر و برادر خویش را نیز به نوعی درگیر مشکلات خاص خویش میسازند، بنابراین با یک نگاه سطحی میتوان تشخیص داد که چند درصد از افراد جامعه ما، یا خود دارای نیازهای ویژه هستند و یا این که عضوی از اعضای خانواده آنها، فردی با نیازهای ویژه است.
مقایسه سطحی این میزان شیوع واقعی با تعداد افرادی که تحت پوشش سازمانهای آموزش و پرورش استثنایی و بهزیستی قرار دارند، آشکار میسازد که طیف عظیمی از افراد با نیازهای ویژه یا به علت ضعف در شناسایی و تشخیص یا دیگر عوامل غیرقابل ذکر در این کتاب، تحت پوشش مدارس عادی هستند یا این که برای فرار از برچسب استثنایی، وارد نظام آموزشی نمیشوند.
نتیجه این که از نظر نگارنده سرمایهگذاری اولیه و اصلی باید در جهت آگاهسازی افراد جامعه و تغییر نگرشهای منفی آنها باشد. این سرمایهگذاری از یک سو با کمک به رشدیافتگی قشرهای مختلف جامعه، به روند پیشگیریهای سطح اول،سطح دوم و سطح سوم کمک میکند و از سویی دیگر باعث میشود، تا در روند آموزش کودکان با نیازهای ویژه به شعارهایی مانند کمترین میزان محدودیت، مؤسسهزدایی، عادیسازی و رویکرد آموزش تلفیقی جامه عمل پوشانده شود.
فهرست
فصل اول: مفهوم گروهبندی و درصد شیوع دانش آموزان استثنایی
فصل دوم: کودکان تیزهوش
فصل سوم: دانش آموزان دیر آموز و عقب ماندگان ذهنی
فصل چهارم: کودکان کم بینا و نا بینا
فصل پنجم: کودکان کم شنوا و ناشنوا
فصل ششم: کودکان با اختلالات تکلمی
فصل هفتم: کودکان با نارسایی های ویژه در یادگیری
فصل هشتم: کودکان با اختلالات رفتاری
فصل نهم: کودکان چند معلولیتی
فصل دهم: کودکان با معلولیت ها و بیماری های جسمی