- موجودی: 2 تا 3 روز آینده
- مدل: 609 - 33/6
- وزن: 1.20kg
رهیافتی به گاهان زرتشت و متن های نو اوستایی
نویسنده: هانس رایشلت
مترجم: جلیل دوستخواه
ناشر: ققنوس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 748
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1386 - دوره چاپ: 2
کد کتاب: 609
مروری بر کتاب
هانس ریشلت دانشمند آلمانی، کتاب کنونی را که مجموعه آموزشی بسیار سزاواری است. در سال 1911 میلادی به زبان انگلیسی منتشر کرد . از او دو کتاب علمی معتبر دیگر نیز در دست است که به یکی از آن ها( با کوته نوشت AE) در دفتر حاضر باز بردها فراوان داده شده است و در واقع می توان گفت که این کارگزینه و ساده تر کرده آن پژوهش ارجمند است....
سرایش گاتها به موجب اشارهای در بند هشتم یسنای ۵۷ منسوب به زرتشت است. اما گروهی از اوستاشناسان و از جمله ژان کلنز در این انتساب تردید دارند و آنرا محصول سرایندگان و مکاتب گوناگون میدانند. چرا که شانزده بار یادکرد از نام زرتشت در گاتها، نه در حالت اول شخص مفرد که در حالت سوم شخص غایب یا حاضر بوده است.
زمان سرایش گاتها به احتمال با زمان زندگی زرتشت یکسان است و به سده هفتم و ششم پیش از میلاد (همزمان با عصر مادها) باز میگردد. گزارش منابع و تاریخنامههای ایرانی از زمان زرتشت به اتفاق حاکی از آنست که زرتشت در سال ۶۶۱ پیش از میلاد متولد شده و در سال ۵۸۴ پیش از میلاد درگذشته است. با این حال، قدمت و ساخت زبانی و دستوری گاتها این گمان را پیش کشیده است که بخشهایی از آن تا مدتی پیش از زرتشت سروده شده باشد.
در گاتها هیچگونه اشاره و یادکردی از یک نام جغرافیایی وجود ندارد؛ اما به نظر میرسد که زبان گاتها و مکان سرایش آن با سرزمین بالندگی زرتشت یکسان باشد. این مکان به احتمال زیاد در شرق ایران و در سرزمین سیستان/ زابلستان و یا در بلخ باستانی (مزار شریف امروزی) در شمال افغانستان (آریانای باستان) بوده است. شهری که به موجب شاهنامه فردوسی پایتخت گشتاسپ و دینپذیری او نیز بوده است....
"آنچه در این کتاب فراهم آمده بخشهایی از مجموعه برجا مانده اوستاست (همه متنها به جز هذخت نسک و نیرنگستان، برابر با ویرایش گلدنر است). در بخش نخست کتاب متنهای گاهانی و اوستایی (دین دبیره و آوانوشت لاتین) درج گردیده است. بخش دوم (گزارش فارسی متنها) شامل ترجمه متنهای یاد شده است. در بخش سوم نیز یادداشتها و توضیحاتی درباره گاهان و متنهای نو اوستایی آمده است. در بخش پایانی کتاب، علاوه بر منابع فهرست نامها و کلید واژهها، واژهنامه متن تدوین گردیده است."