دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

ره آورد اولین جشنواره جهانگردی فرهنگ و آئین های عشایری چهار محال و بختیاری

ره آورد اولین جشنواره جهانگردی فرهنگ و آئین های عشایری چهار محال و بختیاری

زیر نظر: مختار باقری
به کوشش: بابک زمانی پور , حبیب الله توفیقی
ناشر: سازمان ایرانگردی و جهانگردی استان چهار محال و بختیاری
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 144
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1380 - دوره چاپ: 1

کیفیت : نو ؛ لبه کتاب رد تاخوردگی مختصری دارد


مروری بر کتاب

تصاویر گلاسه ، رنگی

رویدادها و مقالات منتخب

سازمان جهاني جهانگردي وابسته به سازمان ملل متحد در آخرين نشست خود در كشور شيلي اين سال را به دليل طرح موضوع گفت و گوي تمدن‌ها از سوي رياست جمهوري ايران ، سال ديدار از ايران اعلام كرد و بر همين اساس در روزهاي پنج‌شنبه و شنبه 5 و 6 مهرماه 1380 ، 27 و 29 سپتامبر 2001 ميلادي جمهوري اسلامي ايران ميزبان روز جهاني جهانگردي بود.
در پي اعلام اين موضوع از سوي دفتر بازاريابي و امور بين‌الملل سازمان ايرانگردي و جهانگردي ، تمهيداتي انديشيده شد تا دقايق و ظرايف مربوط به آيينها و جشنهاي محلي مربوط به مناطق مختلف كشور شناسايي شده و بر اساس تطبيق تقويم‌هايي سنتي مبتني بر شيوه‌هاي توليد اقتصادي بومي ، برنامه‌ ي مدوني جهت اطلاع ايرانگردان داخلي و خارجي فراهم آيد كه ماحصل آن معرفي بيست و هفت رويداد ديدني و جذاب مربوط به اكثر استانهاي كشور بوده است كه با شعار «جهانگردي ابزاري براي صلح و گفت و گوي تمدنها » و عنوان زير مجموعه‌اي “ايران سرزمين تمدن و دوستي ”به اطلاع عمومي رسانيده شد و بر اين منوال هر كدام از استانهاي كشور ميزبان انجام يك و يا دو بند از برنامه‌هاي مقرر شده در اين طرح گرديدند.

اين جشنواره‌ها كه از جشنواره‌ جهانگردي و تمدنهاي جزيره‌اي و دريايي 15 تا 24 اسفندماه 1379 هرمزگان آغاز شد و با جشنواره سيستاني و بلوچ كه از تاريخ اول تا 15 ديماه 1380 سيستان و بلوچستان بود خاتمه یافت. همچنين در استمرار موضوعات جشنواره‌هاي اجرا شده و در حال اجرا به خصوص برنامه‌هاي حاشيه‌اي بند هفتم كه در اول سال 1380 با تمهيدات انديشيده شده از سوي مديريت سازمان ايرانگردي و جهانگردي چهارمحال و بختياري و ضمن هماهنگي با دستگاهها و نهادهاي اداري و اجرايي استان چهارمحال و بختياري به منظور تبيين برنامه‌هاي فرهنگي - هنري جشنواره جهانگردي ، فرهنگ و آيين‌هاي عشايري ، شش كميته تخصصي با عناوين ذيل معرفي گرديدند:

1- كميته برنامه‌ريزي با مسووليت معاون عمراني استانداري
2- كميته پشتيباني و تشريفات با مسووليت سازمان ايرانگردي و جهانگردي
3- كميته حراست و امنيت با مسووليت مدير كل سياسي انتظامي استانداري و كميته هنري - روابط عمومي علمي و ارزيابي.
بنابراين گزارش جشنواره “جهانگردي، فرهنگ و آيين‌هاي عشايري ”به منظور تبليغ و اطلاع رساني در راستاي طرح مساله گفت و گوي تمدنها در جهت ايجاد وفاق ملي و ميهني در ميان اقوام كشور برگزار گشت. همچنين به منظور معرفي توانمندي‌هاي عشاير استانهاي عشايرنشين به عنوان گروههاي ايراني اسلامي معرفي ويژگيهاي طبيعي سياحتي منطقه ، معرفي ويژگيهاي تاريخي اجتماعي انساني و نقاط برجسته منطقه توسط پايگاه‌هاي سياحتي به صورت موردي و به صورت كلي انجام شد.

در همين اثنا از شانزده استان عشايرنشين كشور كه عشاير مختلف ايراني شامل گروههاي نژادي ترك ، كرد ، لر ، بلوچ و زير مجموعه‌هاي آنان به صورت ييلاق يا قشلاق حضور داشتند دعوت به عمل آمد تا بر اساس عنوان اين جشنواره به معرفي فرهنگ و آيينهاي خويش در راستاي جلب ايرانگردان و جهانگردان در طي مدت برگزاري اين جشنواره بر مباني برنامه‌هاي اعلام شده از سوي ايشان بپردازند ، كه در نهايت پس از رايزني‌هاي مختلف ده استان كشور به دنبال حمايت‌هاي مختلف دستگاههاي اجرايي خويش با محوريت سازمان ايرانگردي و جهانگردي امور عشاير و فرهنگ و ارشاد اسلامي آمادگي خود را براي شركت در اين امر فرهنگي اعلام كردند.

استان‌هاي چهارمحال بختياري ، كهكلويه و بويراحمد ، سيستان و بلوچستان ، فارس ، هرمزگان ، سمنان ، قم و كرمانشاه در اين جشنواره به ارايه و اجراي كار پرداختند.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات