- موجودی: موجود
- مدل: 204240 - 90/3
- وزن: 1.00kg
رنگین کمان
نویسنده: علی اصغر پتگر
ناشر: مولف
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 330
اندازه کتاب: وزیری لب برگشته - سال انتشار: 1360 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
مصور - تعدادی رنگی
علی اصغر پتگر در سال (۱۲۹۲ مطابق شناسنامه ۱۲۹۷) در تبریز به دنیا آمد. پدرش مشهدی حسن کلاهدوز، به کلاهدوزی و پوستین دوزی اشتغال داشت و با خانوادة خود یک کارگاه قالی بافی را نیز اداره می کرد. در همان مکان علی اصغر و برادر کوچک ترش جعفر، بتدریج با طرح و رنگ آشنا شدند و تمایل و توانایی بسیار در نقاشی از خود نشان دادند.
وی تحصیلات ابتدائی را در تبریز گذراند و به همراه برادرش تحت تعلیم استاد میرمصوّر ارژنگی، از نقاشان سرآمد تبریز و دانش آموختة نقاشان روسی و نقاشی واقع گرا، به آموختن نقاشی پرداخت. در سال ۱۳۴۹ همسرش ایراندخت را از دست داد. دو فرزندش مهرزاد و شهرزاد، حاصل ازدواج دومش را در نیمه دوم زندگیاش پرورید. از سال ۱۳۵۵ كلاسهایش را كه در چهار راه شاه بود، به نامی و نیما واگذار كرد و برخی از شاگردانش را در منزلش تعلیم داد. پتگر از 1345 شعر نیز میسرود و در 1360 ش مجموعه شعری با عنوان رنگین کمان ، به همراه تصاویری از نقاشیهای خود، منتشر ساخت. از سال ۱۳۶۷ از بیماری قلبی رنج میبرد. در روز پنجشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۷۱ در۷۹ سالگی آخرین كلاس نقاشیاش را به علت بیماری تعطیل كرد و در عصر همان روز به علت سكته قلبی درگذشت.
پتگر در «نمایشگاه دویست سال هنر ایران» در انجمن فرهنگی ایران و شوروی آثار خود را به نمایش گذاشت و جایزه گرفت . او در 1330 کارگاه خود را تغییر داد و مستقل از برادر شروع به کار کرد. سالهای 1334 تا 1339ش ــ بحبوحة ورود مکتبهای جدید هنری به ایران ــ دورة طبع آزماییهای پتگر و آفرینش آثاری به سبکهای امپرسیونیسم و اکسپرسیونیسم بود، آثاری که در آن زمان به نحو بارزی نوآوری به شمار میآمد، ولی پتگر به واقعگرایی بازگشت.
حاصل تجربة او در این مکتبهای هنری جدید و مطالعة آثار نقاشان غربی، واقعگرایی ناب و کاربرد رنگهای درخشان وخالص بود که این امر در روند نقاشی معاصر ایران تحولی به وجود آورد. از مهمترین ویژگیهای آثار او پرداختن به واقعیتهای زندگی، به تصویر کشیدن انسانهای زحمتکش و انعکاس رضایت و شادی و سادگی آنهاست . از معروفترین آثار این هنرمند «چهارراه سرچشمه»، «محلة گازران تبریز»، «بازار صاحبالامر تبریز» و نیز چهرة نادر است. نقاشی اخیر هماکنون در آرامگاه نادر در مشهد نگهداری میشود