دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

رنج رایگان ؛ خاطرات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی دکتر حسین خطیبی

رنج رایگان ؛ خاطرات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی دکتر حسین خطیبی
درحال حاضر موجود نمی باشد

رنج رایگان

نویسنده: حسین خطیبی 
به کوشش: مرتضی رسولی پور
ناشر: نوگل
زبان کتاب: فارسی 
تعداد صفحه: 472
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1382 - دوره چاپ: 1

کیفیت : نو ؛ لبه جلد رد تا خوردگی دارد

 

مروری بر کتاب

مصور

خاطرات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی دکتر حسین خطیبی

... دکتر خطیبی در کنار شغل دانشگاهی که تا بهمن 1357 ادامه داد مشاغل دیگری نیز عهده‌دار شد. در سال 1320 ریاست کتابخانه دانشکده حقوق دانشگاه تهران را داشت. وی از اوان جوانی تا واپسین سال‌های عمر در حفظ و نقل اشعار شاعران گذشته و معاصر و نقد و تتبع در آثارشان نزد ادبا پر آوازه بود.

حسین خطیبی یکی از نخستین زبده تحصیل کردگان جوانی بود که به دورۀ جدید التأسیس دکتریِ ادبیات فارسی در دانشگاه تهران راه یافت. وی پایان نامۀ خود را با عنوان نثر فنّی فارسی از آغاز تا پایان قرن هفتم هجری،زیر نظر ملک الشعرای بهار نوشت و به داوری ابراهیم پورداود، علی اصغر حکمت و فروزانفر با درجۀ بسیار خوب، در 1318 حائز درجۀ دکتری در زبان و ادبیات فارسی شد. او حتی پیش از اخذ دکتری، به توصیۀ استادش ملک الشعرا، هفته ای دو ساعت در دانشگاه دستور زبان فارسی تدریس کرد. سال ها بعد نیز از پیِ درگذشت ملک الشعرا، استاد کرسی سبک شناسی، به جای وی نشست و تا واپسین ماه های 1357 در این مقام باقی ماند.

در واپسین ماه های دوران نخست وزیری محمد مصدق، خطیبی به ریاست کلّ یکی از دو دفتر او گمارده شد.وی در این مقام، مسؤل مکاتبات رسمی نخست وزیر با وزیران دولت او و نمایندگان خارجی بود.او هر روز به اقامتگاه مصدق می رفت. آخرین دیدارش با نخست وزیر درست مصادف بود با روز وقوع کودتایی که به سقوط مصدق انجامید. دکتر خطیبی که از روابط تیرۀ شاه و مصدق به خوبی آگاه بود، خود را پنهان کرد تا اینکه پس از چند روز به کار باز گشت و به ادارۀ جمعیت شیر و خورشید سرخ ادامه داد.  

  خطیبی یکی از نیروهای بسیار مؤثر در توسعه و کارآمد کردنِ سازمان داوطلبان وابسته به جمعیت شیر و خورشید بود. اعضای این سازمان نه تنها خدمت رایگان به جمعیت می کردند، بلکه حقّ عضویت ماهیانه ای نیز می پرداختند. او طیّ دوران طولانی و پرافتخار خدمتش در راه افزایش کمّی و کیفی مراکز انتقال خون، شیرخوارگاه ها، آزمایشگاه ها، مراکز تربیت پرستار و کمک پرستار، ماما و پیراپزشکیِ وابسته به جمعیت گام های مؤثر و تحسین برانگیزی برداشت. در آستانۀ پیروزی انقلاب (بهمن 1357) جمعیت شیر و خورشید ایران بالغ بر 500 مرکز درمانی با بیش از 15 هزار تخت بیمارستانی در اختیار داشت.

خطیبی برای هر چه کارسازتر کردنِ سازمان امداد گرانِ جمعیت نیز فراوان زحمت کشید. در زمان تیرگی روابط ایران و عراق که به دستور صدام حسین، هزاران هزار مهاجران ایرانیِ ساکن در عراق با وضع تحقیرآمیزی از این کشور رانده شدند، جمعیت شیر و خورشید، تحت مدیریت کارآمد و کارساز خطیبی به یاری آنان شتافت و حتی المقدور از مصائب و آلام بی خان و مان های هموطن کاست. جمعیت خدمات مشابهی را نیز در حق کردهای بارزانی که به ایران پناه آورده بودند، مبذول داشت و برای آنان اردوگاه هایی در چند شهر ایران بر پا داشت.

مهم‌ترین اثر تحقیقی ادبی او کتاب فن نثر در ادب پارسی است که آن را به توصیه و سفارش استاد خود، بهار در دو جلد نوشت. در سال 1370 به دنبال دعوت دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه امام صادق(ع)، به عنوان استاد مدعو علاوه بر تدریس در دوره کارشناسی ارشد و دکتری و بر عهده گرفتن نظارت و راهنمایی رساله‌های دکتری، به عنوان عضو هیئت داوران در جلسات دفاعیه دانشجویان شرکت می‌کرد و تا زمانی که حیات داشت از تعلیم و تدریس باز نماند.
 در پایان کتاب عکس‌هایی از وی با شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی به چاپ رسیده است.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات