دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

رفتار گشتاپو در نروژ

رفتار گشتاپو در نروژ
درحال حاضر موجود نمی باشد
رفتار گشتاپو در نروژ
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 124047 - 107/4
  • وزن: 0.10kg
  • UPC: 40
0 ریال

رفتار گشتاپو در نروژ

نویسنده :  لرد سیمون
مترجم: حسن معاصر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 94
اندازه کتاب: جیبی - سال انتشار: 1322 - دوره چاپ : 1

کمیاب - کیفیت : صفحات درحد نو ؛ لبه جلد کتاب کمی سیاه شده

 

مروری بر کتاب

جاده اردوگاه محبوسین در گرینی و وقایع جنگ جهانی دوم و رفتار نازی ها

با بر سر کار آمدن نازی‌ها در سال ۱۹۳۳ نیروی اِس آ رفتارهای بسیار خشونت باری را نسبت به احزاب مخالف نازی و همچنین شهروندان آلمانی منجمله یهودیان نیز، اعمال می‌کرد. علت این رفتارها آن بود که هیتلر پلیس را در قرار گاه‌های پلیس گذاشته بود و از بازوی نظامی مؤثر خود در آن زمان یعنی اس آ استفاده می‌کرد؛ ولی بعد از سرکوب مخالفان و مشاهده رفتار افراطی و بیش از حد اس آ نسبت به شهروندان، هیتلر تصمیم گرفت تااس آ را از خیابان‌ها جمع کند و نیروی پلیس عادی را به خیابان‌ها باز گرداند و همین‌طور نیز شد.

بعد از این جریان نیروهای اس اس گسترش یافتند و نیاز به یک پلیس مخفی حرفه‌ای نیز احساس شد؛ چون اکثر احزاب مخالف فعالیت مخفیانه را در پیش گرفتند و در نتیجه برای کشف این فعالیت‌ها نیاز به یک پلیس مخفی حرفه‌ای بود. اس آ که در سرکوب گروه‌های مخالف با فعالیت آشکار مفید بود دیگر به درد این کار نمی‌خورد؛ در نتیجه نیاز به یک سازمان پلیس مخفی شدیداً احساس می‌شد. در آن زمان چون هیتلر تنها به نیروهای وفادار خود مطمئن بود در نتیجه تشکیل و سازماندهی پلیس مخفی را به گارد محافظین هیتلر یعنی اس اس، سپرد.

نبرد نروژ نبردی در طی جنگ جهانی دوم بود که در تاریخ ۹ آوریل سال ۱۹۴۱ و همزمان با عملیات وزروبونگ با حمله ارتش آلمان نازی به خاک نروژ شروع شد و در نهایت با تسخیر نروژ به پایان رسید. این نبرد از ۹ آوریل ۱۹۴۰ تا ۱۰ ژوئن ۱۹۴۰ طول کشید. در این جنگ مقاومت متفقین در برابر آلمان نازی موفقیت آمیز نبود و منجر به فرار پادشاه هاکون هفتم به همراه باقی خانواده خاندان سلطنتی نروژ به انگلیس شد.

در ماه آوریل، انگلیس و فرانسه با یک نیروی نظامی به کمک نروژ آمدند. علی‌رغم موفقیت نسبی در مناطق شمالی نروژ، و تسخیر بنادر شمالی این کشور به علت خسارت زیاد متفقین که از طرف هواپیما های آلمانی بر آن ها وارد می شد و سرانجام با حمله آلمان به هلند در ماه مه مجبور به عقب نشینی از نروژ شدند و این کشور به طور کامل سقوط کرد.

دولت نروژ به نخست‌وزیری یوهان نیگورسول، در اوایل ساعت ۹ آوریل ۱۹۴۰ از حمله نیروهای آلمان نازی به نروژ غافلگیر شدند. اگر چه قبل از این برخی ذخایر طلا از اسلو ربوده شده بود، ولی چنین حمله‌ای انتظار نمی‌رفت. دولت نروژ آمادگی چنین تسلیم شدنی را در برابر سربازان نازی آلمان نداشت. آلمان از نروژ خواست که تسلیم شدن خود را اعلام کند ولی وزیر خارجه نروژ هالودان کهت اعلام کرد که ما داوطلبانه تسلیم نخواهیم شد و مبارزه از هم‌اکنون شروع خواهد شد.

بدنبال تلاش نیروهای نازی آلمان برای تسخیر نروژ، همان‌طور که انتظار می‌رفت خانواده سلطنتی و کابینه دولت به سرعت از طریق اسکله و قطار کشور را ترک کردند و علی‌رغم تلاش‌هایی برای برپایی یک پارلمان ولی به دلیل اختلافاتی که در درون خود مقامات دولت نروژی به وجود آمد، نیروهای آلمان نازی کنترل را به دست گرفتند.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات