- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 171634 - 94/10
- وزن: 1.20kg
رسول خدا و یهود
نویسنده: سیدجعفر عارف کشفی
ناشر: دانشگاه ادیان و مذاهب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 696
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1395 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
تعبیری نو از سوره سه گانه نیلوفر
در کتاب حاضر، از چگونگی و چرایی تعامل پیامبر اسلام(ص) با یهودیان بنیاسرائیل ساکن در محیط تبلیغی آن حضرت بحث شده است. این تعامل میان رسول خدا و یهودیان در دو مرحله مورد بررسی قرار گرفته است: مرحله نخست از زمان هجرت تا غزوه بنیقینقاع را در بر میگیرد و مرحله دوم از غزوه بنیقینقاع تا صلح خیبر را شامل میشود. در این دو مرحله، تحلیل گستردهای از کینهتوزی یهودیان و عوامل و انگیزههای آن و جبههگیری آنان در قبال رسول خدا صورت گرفته است.
اسلام دین مرضی خدای متعال است که از آدم(ع) تا خاتم(ص) آن را به بشر عرضه و تبلیغ کرده اند.در آثار اسلامی سرگذشت انبیاء بنیاسرائیل خصوصاً موسی بن عمران(ع) مورد توجه خاص است؛ چراکه در حدیث است: سنتهای بنیاسرائیل، یک به یک، در بین امت محمدی، احیا و تبعیت میشود.
در قرآن، قصههای «بنیاسرائیل و یهود» بیش از قصههای دیگر بیان شده، و یهودیت، مغایر با اسلام ابراهیمی معرفی، و یهودیان کفرپیشه، با ادبیات خاصی، تقریع و توبیخ شدهاند، و روشن ساخته که ممکن است در لباس دین، دینستیزی شود و در سمت حِبری، احکام تعطیل و آیات تحریف گردد ، چهبسا کتاب خدا را سوخته و پیامآورش را بکشند.
خاتم پیامبران(ص) نیز در طول رسالتش و ارشاد یهودیان و یهودصفتان زمانش، با این چالشها و بزهکاریها روبهرو بود. بررسی «تعامل رسول خدا و یهود» مشعلهای فروزانی از قرآن و سنت فراروی امت اسلامی نمایان، و رهزنان صراط مستقیم که نمودی از اخلاقیات یهود و عقاید یهودیت است، معرفی میگردد. ابراز همه این حقایق ـ که در کتمانش کوشش شده ـ از حیطه این نوشتار بیرون و فقط به گوشههایی از آن اشاراتی رفته است.
نگارنده ابتدا به منظور تبیین ارتباط ابراهیم و اسماعیل(ع) با اهل مکه و بنای کعبه به بیان مطالبی پیرامون آنها و پیامبر(ص) پرداخته و ضمن آن علت تلاش یهودیان در انتساب دین خود به ابراهیم(ع) را روشن نموده است. وی قبل از بحث از چگونگی حضور یهودیان در جزیره عربی، منشا یهودیت را مورد بررسی قرار داده تا در صحت انتساب آنچه به عنوان یهودیت شناخته شده به آیین موسی بن عمران تامل نموده و در ادامه به حضور این قوم در مکه، یمن و مدینه پرداخته است.
در ادامه چگونگی تعامل رسول خدا با یهودیان ساکن در محیط تبلیغی وی در دو مرحله بررسی شده که مرحله اول از زمان هجرت تا غزوه بنی قینقاع و مرحله دوم از زمان این غزوه تا صلح خیبر را شامل میگردد و در ضمن آن کینهتوزی و جنگافروزیهای آنان با پیامبر(ص) و آثار آن تشریح گردیده است. در انتها نیز به «تغییر مشی یهود» در تعامل با پیامبر(ص)، علل این تغییر و اخراج یهودیان از جزیرة العرب پرداخته شده و اخلاق یهود در قرآن را در اواخر هجرت به تصویر کشیده است.
فهرست
پیامبران الهی و پیدایش یهود در میان بنی اسرائیل
شناخت یهود از پیامبر
ارتباط یهودیان با حضرت رسول بعد از هجرت
مرحله جدید از خشونت یهود با رسول خدا
اوج خشونت در غزوه ها و پیمان ها
تغییر مشی یهود در تعامل با حضرت محمد