- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 51225 - 23/2
- وزن: 0.20kg
- UPC: 20
رسالت زیگموند فروید
نویسنده: اریک فروم
مترجم: فرید جواهر کلام
ناشر: شرکت سهامی کتابهای جیبی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 155
اندازه کتاب: جیبی - سال انتشار: 1348 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
فروید می خواست برای آزادی اخلاقی بشر جنبشی علمی، غیردینی و جدید را بنا نهد تا طبقه نخبه و برگزیده ای عهده دار هدایت بشر شود، ولی اگر نیاز پیروان فروید و نیر اشتیاق عموم مردم به روان کاوی نبود، بعید بود که جوشش های درونی مسیحاوار فروید می توانست روان کاوی را به یک «جنبش« تبدیل کند.
نگارنده در این کتاب درباره فروید سخن می گوید و اکتشافات اساسی فروید را تشریح می کند و نشان می دهد که چگونه «مظهر عشق» را به «میل جنسی» و «خرد، را به «خودگرایی» تبدیل می کند. عنوان های برخی از مطالب کتاب عبارت اند از: حقیقت جویی و شجاعت فروید، رابطه فروید با زنان، وابستگی فروید به مردان، قدرت طلبی فروید، ویژگی شبه سیاسی جنبش روان کاوی، و باورهای دینی و سیاسی فروید.
فروید، روانپزشک اتریشی و پایهگذار رشته روانکاوی، در ۶ مه ۱۸۵۶ در شهر پریبور در جمهوری چک کنونی و امپراتوری اتریش پیشین چشم به جهان گشود. به نظر او او بسیاری از رفتارهای انسان تحت تأثیر انگیزههای ضمیر ناخودآگاه است، افکار و خاطرات بخصوص ضمیر ناخودآگاه، بویژه از نوع جنسی و پرخاشگرانه، ریشه اختلالات روانی هستند، و اینگونه اختلالات روانی میتوانند با تبدیل افکار و خاطرات ناخودآگاه به آگاهی از طریق معالجات روانکاوانه، درمان شوند. فروید در سال ۱۹۳۹ به دلیل ابتلا به سرطان فک درگذشت.
به نظر او بسیاری از رفتارهای انسان تحت تأثیر انگیزههای ضمیر ناخودآگاه است. افکار و خاطرات بخصوص ضمیر ناخودآگاه، بویژه از نوع جنسی و پرخاشگرانه، ریشه اختلالات روانی هستند، و اینگونه اختلالات روانی میتوانند با تبدیل اندیشهها و خاطرات ناخودآگاه به آگاهی از طریق معالجات روانکاوانه، درمان شوند.
متاسفانه نظریات فروید در میان عامه به شدت مورد سوء تعبیر و حتی تحریف قرار گرفتهاند. برای مثال عموما به اشتباه تصور میشود وی طرفدار بی بند و باری جنسی بوده است. از نظر فروید آسیبهای روانی انسان، در ۵ سال نخست زندگی ریشه دارند؛ خصوصا نحوه ارضای تمایلات جنسی کودک؛ و حوادث بزرگسالی نقش چندانی در شکل گیری شخصیت ندارند. به علاوه افراط در ارضا به اندازه محرومیت مضر است.