- موجودی: موجود
- مدل: 197753 - 62/2
- وزن: 0.40kg
ردیف میرزا حسینقلی
نویسنده: نبی احمدی , نیما فریدونی
ناشر: سرود
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 470
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1398 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
نت نویسی
به روایت استاد علی اکبر شهنازی
مجموعه ی پیش رو تلاشی است در جهت ثبت و ضبط بخشی از میراث شفاهی استادان گذشته در عرصه ردیف دستگاهی ایران.کتاب پیش رو از لحاظ نگارش از شیوه نت نگاری آقای داریوش طلایی که قبلا ردیف میرزاعبدالله را به این شیوه نگاشته الگوبرداری شده است.
ویژگی های خاص موسیقایی است که این مهم برخاسته از تکنیک برتر نوازندگی میرزا حسینقلی است که سرآمد تارنوازان عصر خویش بوده است. میرزاحسینقلی فرزند آقا علی اکبر فراهانی نوازنده ی دربار ناصری است، آقا علی اکبر فراهانی به گفته ی شادروان روح الله خالقی در سرگذشت موسیقی ایران سرآمد نوازندگان عصر خویش بوده و در دربار ناصرالدین شاه سمت استادی نسبت به تمامی نوازندگان داشته و رئیس ارکستر دربار بوده است.
او را سه پسر بوده که اولی در جوانی در گذشته و دومین فرزند او میرزا عبدالله و سپس میرزاحسینقلی می باشد. آقا علی اکبر فراهانی خود نیز در سنین جوانی در گذشته است و فرزندان او از تعلیمات پدر بهره مند نگردیده اند. پس از فوت آقا علی اکبر بیوه ی او به عقد ازدواج برادرزاده اش آقا غلامحسین که خود از دست پروردگان آقا علی اکبر بوده در می آید و تعلیم میرزا عبدالله و میرزاحسینقلی را به عهده گرفته و به پرورش آن ها می پردازد.
صفحاتی که از میرزاحسینقلی به یادگار مانده نشان دهنده ی قدرت سرپنجه و مضراب این استاد بی نظیر می باشد که در نهایت صلابت و شیوایی به نوازندگی پرداخته است. تولد میرزاحسینقلی در حدود سال ۱۲۳۰ هجری شمسی و وفات آن بزرگ مرد در سال ۱۲۹۴ هجری شمسی اتفاق افتاده است. از میرزاحسینقلی سه فرزند به یادگار مانده بود که دو تن از آن ها موسیقی را به طور حرفه ایی دنبال کرده و راه پدر را ادامه داده اند که استاد علی اکبرخان شهنازی و عبدالحسین شهنازی می باشند.