- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 183832 - 27/2
- وزن: 0.20kg
رد عقاید مکتب کوبیسم
نویسنده: هوشنگ پیمانی
ناشر: هنرستان نقاشی پیمانی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 132
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1334 - دوره چاپ: 1
کیفیت : در حد نو ؛ گوشه جلد و عطف کتاب زدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
مصور
متن گفتگو و مصاحبه نویسنده با جلیل ضیاءپور
جلیل ضیاپور پدر نقاشی مدرن در ایران است که بیش از نیم سده برای تحرک در نوگرایی، دوری از تقلید، توجه به الهامگیری، وسعت نگرش و مقایسه آثار به منظور اعتلای اندیشه هنری کوشید و در این راه توانست هنردوستان بسیاری را به خود جلب کند.
تأثیرات نقاشی مغرب زمین در دوره پیشینیان به خصوص دوران قاجاریه، باعث ظهور سبکی در قلمرو نقاشی ایران شد که بعدها «مکتب قاجار» نام گرفت. بازگشت جلیل ضیاءپور از فرانسه نقاشی معاصر ایران و نیز مجادلات کهنه و نو، همراه با نقاشی ها و نوشتههای او و همفکرانش را وارد مرحله جدیدی ساخت. آشنایی او با استادان فرانسوی و شیوه کوبیسم سبب شد تا این هنر به ایران راه پیدا کند و پیروان بسیاری را به خود جلب کند و دیدگاه های نوین نقاشی را به هنردوستان نشان دهد.
شور و هیجان جوانی و فعالیت های ضیاءپور که با ایراد سخنرانی ها و انتشار چند شماره از نشریاتی همچون «خروس جنگی» همراه بود در مدت نزدیک به ۱۵ سال، اثراتی چند در نقاشی معاصر ایران به جا گذاشت. اگرچه کوبیسم ضیاءپور با اصول نقاشی کوبیسم تفاوت عمدهای داشت و از محتوای واقعی کوبیسم بهره نداشت و اساسا خود آثار کوبیستی ارایه شده باعث شد که از هر تصویری با رنگ و نقش زننده و راحتی هر چیز زشتی به عنوان و تعبیر کوبیسم یاد شود اما با این همه، راه را برای توجه کردن به دیدگاه های نوین نقاشی غرب گشود. چنانچه فعالیت های ضیاپور در این زمینه باعث شد که به قول خودش «نوگرایان به کار پرداخته و سنتگرایان همراه با شیوههای معمول خود به تدریج رخت بربندد.»
به دنبال ظهور این دیدگاه، نقاشان ایرانی، شیوههای دیگر را یکی پس از دیگری، تجربه کردند. کمی بعد، اشتیاق نقاشان ایرانی به تجربه کردن سبک ها و شیوههای گوناگون نقاشی نوین مغرب زمین چنان پیش رفت که نقاشی ایران در طول ۱۵ سال شاهد ظهور آثار بسیاری در غالب سبک ها و مکاتب نقاشی شد. به طوری که نقاشان این دوره سعی کردند تا به قول منتقدان، کل دوره ۱۰۰ ساله هنر جدید غرب را مرور و عرضه کنند.