- موجودی: موجود
- مدل: 189994 - 28/3
- وزن: 0.70kg
راهنما و فهرست تفسیر المیزان
نویسنده: الیاس کلانتری
ناشر: شرکت سهامی انتشار
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 360
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1377 - دوره چاپ: 4
مروری بر کتاب
دوره فارسی
این کتاب راهنمایی است برای مجموعه کتابهای تفسیر المیزان. در فهرست اول کتاب، موضوعات بر حسب حروف الفبا تنظیم شده و در متن کتاب ذیل موضوعات اصلی، مطالب فرعی ذکر گردیده است .در مقابل هر موضوع شماره جلد، شماره صفحه، نام سوره و شماره آیات مشاهده میشود.
کتاب «المیزان فی تفسیر القرآن» تألیف علّامه فقید سید محمد حسین طباطبائی – رضوان الله تعالی علیه – یک دوره تفسیر ترتیبی از آیات قرآن مجید است. ارزش مطالب علمی این کتاب در حدّی است که آن را در میان تمام کتاب های تفسیری بی نظیر ساخته است. مؤلف عظیم الشأن این کتاب ادعا کرده است که روش به کار رفته در این کتاب، تفسیر قرآن به کمک آیات قرآن است. و البته به خوبی از عهده این ادعا بر آمده است.
یکی از خصوصیات تفسیر المیزان این است که در آن علاوه بر تفسیر اجمالی لفظی و متعارف آیات، گاهی مباحث علمی و اجتماعی و تاریخی و فلسفی بسیار عمیقی طرح و بررسی شده است. به طوری که در مجموع این گونه مطالب و به این صورت در هیچ کتاب تفسیری دیگری وجود ندارد. بنابراین حتی برای اهل فن در علوم تفسیری هم قبل از مطالعه این کتاب روشن نیست که چه مطالبی و در چه مواردی و در تفسیر کدام سوره و آیه در آن نوشته شده است.
کتاب تفسیر المیزان احتیاج به یک کتاب راهنما و فهرست موضوعات داشت، تا اهل تحقیق و علاقه مندان به تفسیر کلام خدا با سهولت بتوانند از آن منبع علمی عظیم بهره مند شوند. احساس این ضرورت انگیزه مؤلف کتاب؛ راهنما و فهرست تفسیر المیزان شد برای پدید آوردن این کتاب و این هدف بحمدالله با همکاری گروهی از علاقه مندان محقّق شد و کتاب مورد نظر تألیف و آماده و منتشر شد.
در مجموع کتاب راهنما حدود ۸۰۰ موضوع قرآنی و تفسیری و علمی از مجموع مباحث تفسیر المیزان انتخاب شده و به صورت الفبائی تنظیم شده است. تیترها و عناوین تحت هر یک از موضوعات نشان دهنده مطالب آن ها و جلد و صفحه دوره چهل جلدی المیزان می باشد.
در تنظیم جدید اسم سوره و شماره آیه هم به تیترها اضافه شده و این تغییر امکان استفاده از آن را برای نسخه های دیگر المیزان فراهم کرده است. لازمه اطلاع از موضوعات بکار رفته در تفسیر المیزان و نحوه بهره برداری از مباحث آن مطالعه عناوین و موضوعات کتاب راهنما و حد اقل مقدمه این کتاب است.