- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 168796 - 66/1
- وزن: 0.40kg
راه های برگشتن به خانه
نویسنده: آله خاندرو سامبرا
مترجم: ونداد جلیلی
ناشر: چشمه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 145
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1394 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
آن روزها نام خیابان ها، درختان و پرندگان را نمی دانستیم. اسم ها به کارمان نمی آمد. زندگی مان با چند کلمه می گذشت و می توانستیم به هر سوالی با نمی دانم جواب بدهیم. این را نادانی نمی دانستیم، صداقت می دانستیم. بعدها کم کم نکات ظریف و تفاوت های جزئی را آموختیم. نام درختان، پرندگان و رودخانه ها را آموختیم و به خودمان گفتیم که هر کلمه ای از سکوت بهتر است.
موضوع کتاب «راههای برگشتن به خانه» وضعیت نسل دومی است که چند سال پس از پایان دیکتاتوری پینوشه در شیلی و در نبود زیرساختهایی که دولت دیکتاتوری از بین برده و آسیبهای فرهنگییی که جامعه از این وضعیت دیکتاتوری دیده، در حالت سرگردان به سر میبرد و نمیتواند خود را با جامعهی موجود درونی و بیرونی کشور وفق دهد.
با جامعهیی روبهرو است که از واقعیت گریزان است و هر کس برای ایجاد احساس آسودگی در خود، خود را به یکی از مولفههای گذشته پیوند میدهد و راوی که سعی میکند نوستالژی را دستکم در موضوعات مهم زندگی نادیده بگیرد، دچار مشکلات میشود. بنابراین نویسنده نمیتواند خود را از راوی داستان و داستان را از خود جدا کند...
بخش اول رمان با زلزلهای آغاز میشود که باعث شده مردم، شب را در خیابان چادر بزنند. در این بین پسر ۹ ساله بینامی که گم شده، با دختری به نام کلودیا آشنا میشود. قسمت دوم رمان از زبان پسر روایت میشود. پسر در مورد پدرش میگوید «مطمئن نیست که مخالف رژیم پینوشه است یا نه».این نوع نگرش در تمام رمان وجود دارد؛ گویی این پسر تنها فردی است که هنوز درگیر چنگ زدن به نوستالژیهای چسبناک گذشته نشده است.
در «راه های برگشتن به خانه»، راوی بهطور مرتب بین نویسنده و شخصیتها و گذشته و حال تغییر میکند.فرم و زبان شاعرانه سامبرا، که بسیاری از منتقدان او را مهمترین نویسنده شیلیایی بعد از روبرتو بولانیو میدانند، به همراه نگاه تند و انتقادی او، که مختص ادبیات امریکای لاتین است، در بستری از یک داستان عاشقانه جذابیت فوقالعادهای به رمان داده است.