- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 111820 - 95/1
- وزن: 1.00kg
- UPC: 88
راه عرفانی عشق ، تعالیم معنوی مولوی
نویسنده: ویلیام چیتیک
مترجم : شهاب الدین عباسی
ناشر: پیکان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 506
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1385 - دوره چاپ: 3
مروری بر کتاب
در این کتاب سعی کرده ام تا حد امکان از خود چیزی نگویم، اشعاری از مولوی را از نو ترجمه کردم و توضیح دادم که شرح ابیات مولانا در خود آنهاست و برخی، برخی دیگر را شرح و تفسیر می کند. با تامل در آثار این عارف و شاعر روشن می شود که او کمتر به عقاید دیگران پرداخته، و سخن عقیده خود را بیان داشته است.... مولوی شرح مفصلی از روان شناسی صوفیانه به دست می دهد اما نه برحسب طرح های نظام مند موجود در کتب درسی کلاسیک. از این رو پژوهشگر آثارش خود باید چارچوبی فراهم کند که در درون آن این تعالیم را بتوان مورد بررسی قرار داد.
نویسنده در کتاب پس از مقدمه ای درباره زندگی، آثار، تعالیم و ابعاد سه گانه تصوف، سه مبحث "نظریه"، "سلوک" و "وصال با خدا" را طرح نموده و طی آن به شرح و بیان عقاید صوفیانه و تعالیم معنوی مولوی بلخی اهتمام نموده است.
زمینه کاریِ دکتر ویلیام چیتیک -که بیش از یک دهه در ایران به تحصیل ادبیات فارسی تا اخذ مدرک دکتری پرداخته- عرفان اسلامی به ویژه عرفان مولانا و ابن عربی است.
به گفته دکتر سید حسین نصر، «راه عرفانی عشق؛ تعالیم معنوی مولانا» تنها کتابی است که به زبان اروپایی نوشته شده و در آن به خود این عارف بزرگ فرصت داده شده تا از طریق ترجمه دقیق و سنجیده، درباره جنبههای گوناگون مذهب و حیات معنوی او سخن بگوید.
همچنین آنماری شیمل، مولوی پژوه برجسته، نیز این اثر را کتابی بسیار عالی در حوزه آشنایی با مولوی دانسته است. طرح ساختار کتاب حاضر مبتنی بر سه بُعد عرفانی یعنی معرفت (شریعت)، عمل (طریقت) و وصال با خدا (حقیقت) است. از ویژگیهای این کتاب تقسیم موضوعی ابیات و دست نوشتههای مولوی در سه بخش کلی شریعت، طریقت و حقیقت و برگرفته از سه کتاب مثنوی معنوی، دیوان شمس و فیه ما فیه است. او در ابتدای هر فصل توضیحی مختصر و مفید در باب موضوع میدهد و سپس در خلال ذکر ابیات مولوی به نکاتی ارزنده اشاره میکند.
از دیگر ویژگیهای این اثر ترجمه دقیق و ظریف متن به انگلیسی است که در ترجمه فارسی دیگر ارزشی ندارد، اما گزینش درست و به جای این ابیات، مفید کسی است که حوصله خواندن متون اصلی را ندارد، ولی میخواهد با جهان بینی مولوی به طور گسترده و در زمینههای مختلف و متنوع آشنا شود.