- موجودی: موجود
- مدل: 203705 - 93/5
- وزن: 0.70kg
رازهای ناگفته
نویسنده: اردشیر زاهدی
به کوشش : محمود طلوعی
ناشر: علم
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 350
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1381 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مصور
خاطرات اردشیر زاهدی
وزیر پیشین امور خارجه و آخرین سفیر ایران در امریکا
اردشیر زاهدی، متولد 24 مهر 1307 فرزند تیمسار فضل الله زاهدی دانش آموخته مهندسی کشاورزی دانشگاه ایالتی یوتا است. وی در زمان کودتای 28 مرداد، بیست و پنج ساله بود. گرچه او در آن زمان دخلی در امور مملکت نداشت، اما بخاطر داشتن چنان پدری خواه و ناخواه سر از کار سیاست در آورد.
اردشیر زاهدی با ازدواج با شهناز پهلوی بیش از پیش به محمدرضا شاه نزدیک شد، اما به دلیل اختلافات پس از مدتی به خواست شهناز از او جدا شد، اما همچنان از افراد نزدیک به شاه بود. وی زمانی سفیر ایران در بریتانیا، همچنین مدتی وزیر امور خارجه کابینه امیرعباس هویدا بود، و آخرین سفیر ایران در ایالات متحده آمریکا در دوره محمدرضا شاه پهلوی بود. اردشیر تنها مقام رسمی حکومت پهلوی بود که در زمان بیماری محمدرضا شاه در تبعید با او بود و برای اقامت محمدرضا پهلوی در آمریکا خیلی تلاش کرد. اردشیر زاهدی هم اکنون بازنشسته است و در شهر لوزان سوییس زندگی می کند.
این کتاب درباره اسرارهای ناگفته وقایع روزهای سرنوشت ساز دوران پهلوی به رشته تحریر درآمده است . در تاریخ دوره پهلوی، نام خانوادگی زاهدی، ما را به یاد دو شخصیت میاندازد؛ فضلالله و اردشیر. پدر و پسری که در دوره زمامداری پهلویها هر کدام عهدهدار نقش سیاسی برجستهای بودند.
وی مشاور مورد اعتماد و داماد سابق شاه ایران و یکی از تأثیرگذارترین دیپلماتها در دولت غرب گرا بود که قبل از انقلاب اسلامی در تهران حکومت میکرد. گزارشها و تأملات او بینشی از فلسفه حاکمیت و سیاست خارجی شاه به دست میدهد. در دوران تصدی "اردشیر زاهدی" به عنوان وزیر امور خارجه، رویدادهای مهمی از جمله تاجگذاری شاه، استقلال بحرین و روابط نابسامان زاهدی با نخست وزیر به چشم میخورد.
تحت نظارت "اردشیر زاهدی"، ایران با کشورهای متعددی رابطه برقرار کرد و به یک نیروی بین المللی برای صلح تبدیل شد. در این دوره، ایران استقلال بحرین را پذیرفت، معاهده بینالمللی منع گسترش سلاحهای هستهای را امضا کرد و با مصر رابطه برقرار نمود. جایگاه وزارت خارجه در ایران بالا رفت و سفارتخانههای ایرانی بیشتری در سرتاسر جهان افتتاح شد که دیپلمات های ایرانی در آنجا بر اساس شایستگی و نه سابقه خانوادگیشان استخدام میشدند....
فضلالله زاهدی که ریاست شهربانی و ژاندارمری، سناتوری مجلس سنا، وزارت کشور، نخستوزیری و نمایندگی دائم ایران در دفتر اروپایی سازمان ملل را در کارنامه دارد، شاید بیش از همه به دلیل نقشآفرینیاش در ماجرای کودتای 28 مرداد و بازگرداندن محمدرضا به سلطنت شهره باشد. به همین دلیل نام او در تاریخ در مقابل نام محمد مصدق قرار گرفته است. زاهدی پسر هم مثل پدر وارد عرصه سیاسی در بالاترین سطح خود شد و در دوره پهلوی دوم به مناصبی مثل سفارت ایران در آمریکا و انگلستان و وزارت امور خارجه رسید.