دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

راز موفقیت حافظ؛ زرکوب

راز موفقیت حافظ

نویسنده: حسین بدرالدین
ناشر: مهتاب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 366
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1379 - دوره چاپ: 1 

 

مروری بر کتاب 

مقدمه ای بر شرح موضوعی دیوان حافظ

این کتاب مقدمه ای بر شرح موضوعی دیوان حافظ و شناخت کلی زندگانی و افکار و عقاید وی است. نویسنده، دانستن جزئیات زندگی حافظ و حوادث آن را برای فهم بهتر اشعار وی لازم می‏شمارد و از کسانی که حافظ را بی‏ دین و یا بی ‏توجه به دین معرفی کرده اند، انتقاد می‏کند. هدف مولف اثبات اعتقاد عمیق حافظ به اسلام و قرآن و پیامبر اکرم (ص) و شیعه بودن اوست، در عین حال که او را منتقد اوضاع نابسامان فرهنگی و اجتماعی و سیاسی روزگار خود می‏داند.

...از حافظ بعنوان یک هنرمند چیز زیادی نمی دانیم . شخصیت حافظ به دلایل متعدد شخصی ، تاریخی و فرهنگی بر ما پوشیده است . آنچه از او به میراث رسیده است دیوان اشعار وی می باشد ؛ اما اشعار حافظ نیز به دلیل شخصیت رند شاعرنه تنها مضامین آن از نظر ظاهری مستقل از یکدیگر هستند بلکه مملو از ایهام و پیچیدگی و واژه های سمبلیک می باشند که کار تفسیر را دچار مشکل می سازند. از این روی هر کس و هر گروهی بسته به دیدگاه خود از حافظ بهره ها برده و اشعاروی را به نفع خود تفسیر نموده است تا آنجا که تفسیر های مختلف و ضد و نقیضی از غزلیات وی بر جای مانده است .

اولین نقطه برخورد اندیشه ها از همین جا شروع می شود . از بافت تاریخی و فرهنگی زندگی حافظ چندان نمی دانیم و آنچه را هم که می دانیم هاله ای از افسانه ها و روایت های غیر مستند در برگرفته است . عد ه ای نیز بر این اساس تفاسیر خود را بر پایه ای که بافت تاریخی روزگار حافظ را نادیده می گیرد استوار می سازند و دیوان وی را بعنوان یک متن از زمینه تاریخی آن جدا می سازند و در نتیجه تصویری تک بعدی از حافظ ارایه می کنند.

تقریبا یکصد سال قبل از تولد حافظ ،در پاییز ۶۱۶ هجری و در زمان سلطنت سلطان محمد خوارزمشاه تموچین چنگیز مغول با سپاهیانش به ایران هجوم آورد ، خاک کشور را در نوردید و به تار و مار تمامی جنبه های حیات پرداخت بطوریکه درخصوص هجوم مغولان آمده است که : آمدند ، کندند و سوختند و کشتند و بردند .

چنگیز در سال ۶۲۴ هجری و به سن هفتاد سالگی وفات می یابد و حکومت را به دست پسرانش می سپارد تا اینکه تقریبآ سی سال بعد در سال ۶۵۱ هجری هولاکوی مغول مجددا به ایران هجوم آورد، به سال ۶۵۴ هجری سلسله اسماعیلیه را برانداخت و سال بعد در بغداد بر تخت خلیفه عباسی نشست و نظام ایلخانی را در کشور پهناور ایران مستقر ساخت تا جایی که آخرین ایلخان بزرگ ایران در سال ۷۱۶ هجری در سلطانیه به تخت نشست .

خواجه شمس الدین محمد حافظ شیرازی در زمانی که فقدان یک حکومت مرکزی قدرتمند احساس می شد وکشمکش های داخلی بر سر قدرت و مکنت و جاه ومال با شدت جریان داشت و هنوز وحشی گریهای مغولی توسط ایلخانیان در سراسر ایران دیده می شد در شیراز تولد یافت . سال تولد وی معلوم نمی باشد اما  عده ای معتقدند که بطور قطع پیش از سال ۷۰۰ هجری مطابق ۱۳۲۰ میلادی اتفاق نیفتاده ، بلکه یقینا در اوایل قرن هشتم هجری مطابق چهاردهم میلادی صورت گرفته است . بهمین لحاظ ساله ۷۱۵ ،۷۱۷ ، ۷۲۰ ، یا بین سالهای ۷۲۶ و ۷۲۹ هر کدام از اهل تحقیق به جهاتی سال تولد حافظ را اختیار نمودند.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات