- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 133817 - 3/1
- وزن: 0.60kg
- UPC: 11
دیپلماسی عمومی راهبردی و سیاست خارجی آمریکا
نویسنده: یارول بی. مانهایم
مترجم : حسام الدین آشنا , محمدصادق اسماعیلی
ناشر: دانشگاه امام صادق (ع)
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 338
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1390 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
گسترش نفوذ
پژوهشی که در این کتاب ارائه میشود حاصل نزدیک به پانزده سال تلاش است. این کار، به سادگی، درست روز بعد از سال نو سال ۱۹۷۹، قتی آغاز شد که من، بعد از ناهار نشسته بودم و میخواستم یک نسخه از روزنامه والاستریت را مطالعه کنم. آن گونه که اکنون به خاطر میآورم، در صفحه اول و ستون سمت چپ آن روزنامه، درست زیر تیتر، مطلبی نوشته شده بود به این مضمون که “شرکتهای روابط عمومی، عزم خود را جزم نمودهاند تا به کشورهای سرکوبگر کمک کنند.” من در این کتاب چندین نمونه از این تلاشها را توصیف میکنم.
تفاوت بین روزنامهنگاری و علوم اجتماعی این است که روزنامهنگار بیشتر به توصیف و تشریح، اما یک دانشمند علوم اجتماعی به ارزیابی و تفسیر میپردازد. بنابراین، این گزارش نیز از این امر تبعیت میکرد و به هر حال علاقه من را برانگیخت، اما نتوانست حس کنجکاوی مرا اقناع کند. من از این تعجب کردم که چگونه این گونه تلاشها هنگامیکه توسط روزنامهها توصیف میشوند هیچ تأثیری بر افکار عمومییا سیاستهای دولتی نمیگذارند.
من به همراه یکی از همکارانم به نام “رابرت آلبریتون تصمیم گرفتیم تا در این مورد به بررسی و تحقیق بپردازیم. مشاهدات و تحلیلهایی که شما در اینجا میبینید، حاصل سیر ما در این موضوع است. در اینجا نیز مانند اغلب موارد دیگر، این قانون حاکم است که سؤالهای ساده همواره جوابهایی ساده را به دنبال ندارند.
این کتاب به عنوان اثری کلاسیک در نظریه و عمل دیپلماسی عمومی، با تولید نظریه «پیوند میان سه حوزة دیپلماسی عمومی، سیاست داخلی و روابط عمومی شرکتی»، تلاش دارد تا چرایی و چگونگی استفاده از فنون و فناوریهای کسب موفقیت در ارتباطات راهبردی برای مقاصد دیپلماسی عمومی را تبیین کند. در این مسیر، موردپژوهیهای مبتنی بر اسناد و مصاحبهها نظیر: نفوذ کشورهایی چون ایران (پیش از انقلاب اسلامی)، عراق، کویت، آفریقای جنوبی، فیلیپین و کرة جنوبی در سیاستهای خارجی آمریکا در بوتة آزمون تجربی و تحلیلهای «رگرسیونی» قرار گرفته و همبستگی میان فعالیت کشورها و بهبود وجهة رسانهای و عمومی کشورهای سفارشدهنده، اثبات گردیده است.
لازم به ذکر است این مطالعه از دو بعد عقلانی و اقتصادی صورت گرفته و بدینترتیب منافع ذینفعان خارجی که ایالت متحده را تحت تاثیر خود قرار دادهاند آشکار و نیز تاثیر فشارهای ناشی از این بازنمایی بر سیاستگذاری خارجی آمریکا، تحلیل شده است.