- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 155413 - 78/5
- وزن: 0.60kg
پروین اعتصامی
نویسنده: پروین اعتصامی
به کوشش: ولی الله درودیان
ناشر: نشر نی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 348
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1375 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
دیوان قصاید ، مثنویات ، تمثیلات و مقطعات بر اساس طبع ابوالفتح اعتصامی
دیوان پروین اعتصامی به کوشش ابوالفتح اعتصامی، برادر شاعر از 1314 به بعد به بهترین شیوه ممکن چاپ و نشر میشد تا این که پس از سالها نایابی آن، نشر نی ویرایش چاپ تازه ای از دیوان پروین را در اختیار مخاطبان قرار داد. این دیوان که مشتمل بر قصاید، مثنویات، تمثیلات و مقطعات پروین است، ترکیبی از دو سبک و شیوه لفظی و معنوی است آمیخته با سبکی مستقل.
این دو سبک، یکی شیوهی شعرای خراسان است، خاصه استاد ناصرخسرو و دیگری شیوهی شعرای عراق و فارس، بهویژه شیخ مصلحالدین سعدی. و از حیث معنی نیز بین افکار و خیالات حکما و عرفاست. استاد علیاکبر دهخدا در مجموعهی بزرگ چهارجلدی «امثال و حکم» از همان جلد اول بعضی ابیات پروین اعتصامی را در ضمن امثال و حکم زبان فارسی نقل کرده است. پروین قبل از هر چیز شاعر تربیت و شاعر اخلاق است اما تربیت و اخلاق او مبتنی بر اندیشهی عرفانی است.
شاعره نامدار معاصر معاصر ایران از گویندگان قدر اول زبان فارسی است که با تواناترین گویندگان مرد برابری کرده وب به گواهی اساتید و سخن شناسان معاصر گوی سبقت را از آنان ربوده است.در جامعه ما با همه اهتمام و نظام فکری اسلام به تعلیم و تربیت عموم و لازم شمردن پرورش فکری و تقویت استعدادهای زن و مرد ، باز برای جنس زن به علت نظام مرد سالاری امکان تحصیل و پرورش تواناییهای ذوق کم بوده و روی همین اصل تعداد گویندگان و علماء زن ایران در برابر خیل عظیم مردان که در این راه گام نهاده اند ؛ ناچیز مینماید و پروین در این حد خود منحصر به فرد است.
رمز توفیق این ارزشمند زن فرهنگ و ادب فارسی علاوه بر استعداد ذاتی ؛ معجزه تربیت و توجه پدر نامور اوست که علی رغم محرومیت زن ایرانی از امکانات تحصیل و فقدان مدارس دخترانه ، خود به تربیت او همت گماشت و دختر با استعداد و با سرمایه معنوی خود را به مقامی که در خورد او بود رسانید.
پیرمردی مفلس و برگشته بخت
روزگاری داشت ناهموار و سخت
هم پسر هم دخترش بیمار بود
هم بلای فقر و هم تیمار بود
این دوا می خواستی آن یک پزشک
این غذایش آه بودی، آن سرشک