- موجودی: موجود
- مدل: 198117 - 106/1
- وزن: 1.10kg
دیوان مسعود سعد سلمان
نویسنده: مسعود سعد سلمان
تصحیح : ناصر هیری
ناشر: گلشائی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 810
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1363 _ 1362 - دوره چاپ: 2 _ 1
کمیاب - کیفیت : در حد نو
مروری بر کتاب
یک شب نوبهار وقت سحر
باد بر باغ کرد راهگذر
غنچه گل پیام داد به می
گفت: من آمدم به باغ اندر
خیمه ها ساختم زبیرم؛ چین
فرش کردم ز دیبه ششتر...
ادبیات در هر شکل و قالبی که باشد،نمایشگر زندگی و بیان کننده ارزشها و معیارها و ویژگیهایی است که زندگی فردی و جمعی بر محور آن می چرخد،نقد و بررسی آثار ادبی نیز چنین است و نمی تواند بدور از آن ارزشها و معیارها باشد و بی توجه از کنار آنها بگذرد،به عبارت دیگر نقد و بررسی آثار ادبی را از دیدگاهی می توان درس زندگی نامید با همه گستردگی و تنوع و خصوصیات و مظاهر آن.ادبیات از دو گذرگاه ب زندگی ما پیوند دارد از گذرگاه عاطفی وقتی که آن را می خوانیم و از گذرگاه خرد ورزی وقتی که آن را بررسی نقد می کنیم..
مسعود بن سعد بن سلمان شاعر نامی نیمهٔ دوم قرن پنجم و نیمه اول قرن ششم هجری قمری است. اصل او از همدان بوده و بین سالهای ۴۳۸ تا ۴۴۰ در لاهور زاده شده است. منصوب بودن در مشاغل دیوانی موجب دو بار و مجموعاً ۱۸سال زندانی شدن وی شد. بعد از رهایی از دومین دورهٔ اسارت به سمت کتابداری سلطان مسعود و بعد از او عضدالدوله شیرزاد بن مسعود و ملک ارسلان بن مسعود و بهرامشاه بن مسعود مشغول شد و تا زمان وفاتش در سال ۵۱۵ هجری قمری نزد ایشان تقرب داشت. دیوان وی مکرر به طبع رسیده و حدود ۱۶۰۰۰ بیت دارد. به غیر از دیوان فارسی، دو دیوان تازی و هندی نیز به او نسبت دادهاند. حبسیههای وی معروف است.
در لباب الالباب عوفی آمده است که مسعود سعد سه دیوان به زبان های پارسی، تازی و هندی داشته است. به جز اشعار فارسی تنها چندین مورد از اشعار عربی وی به دست آمده است. سلمان در قصاید خود از اشعار متقدمانی چون رودکی و منوچهری و برخی معاصران خویش تضمین کرده است. وصف ماه ها، سی روز ماه مطابق تقویم قدیم ایرانی و توصیف ایام هفته از موارد جالب توجه دیوان مسعود سعد سلمان است.