- موجودی: موجود
- مدل: 192154 - 109/2
- وزن: 0.48kg
دیوان قصاید و مثنویات فضولی
نویسنده: محمد فضولی
ناشر: فردوسی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 480
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1342 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
کلیات هفت جلدی دیوان فضولی
هنگامی که شعرای ایرانی در دربار هند یا داخل ایران شیوه بیانی نوی را پی می ریختند ودردهای زایمانی سبک هندی که از مدتی پیش آغاز گشته بود می رفت تا تولد تازه ای را به مادر ادب فارسی بشارت دهد ، بسیار دور از آن تب و تاب خاوری در باختر آسمان ادب ستاره دیگری نطفه می بست که اگرچه در دست افشانی کواکب شرقی یک چند نادیده ماند ، اما صفحات عراق عرب از همان ابتدا به فروغش تابناک گردید :
محمدفضولی
مولانا حکیم ملا محمد فضولی، شاعر و اندیشمند والا جای شیعه (م- 990 هـ ) در تاریخ ادبیات اسلامی شخصیتی مستثنی دارد. متفکر و شاعر سه زبانهای است که تأثیر عمیقی در تاریخ ادبیات ترکی و عربی و فارسی بر جای نهاده است. نام او محمد، نام پدرش سلیمان بوده است. گفته شده که در سال 910 هـ .
در خانوادهای شیعی مذهب و آذربایجانی، در جوار مرقد سید الشهدا، در کربلا به دنیا آمده است. از کودکی و کیفیت تحصیلاتش آگاهیهایی به دست نیامده است. در جوانی لقب «ملا» گرفته و مشهور به ملا فضولی بوده است. علوم عربی را نزد عالمی به نام رحمت الله و علوم ادبی را نزد «حبیبی» شاعر معروف آذربایجان آموخته و نیز با دختر رحمت الله ازدواج کرده و پسری عالم و شاعر با تخلص فضلی داشته است.
مردم این دیار را با من
اثر شفقت و عنایت نیست
یا در ین قوم نیست معرفتی
یا مرا هیچ قابلیت نیست
اران گذشته بس که کردند
تاراج عبارت و معانی
شد تنگ فضای نظم بر ما
فریاد ز سبقت زمانی