- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 126670 - 111/8
- وزن: 0.40kg
- UPC: 100
دیوان سید شرف الدین بوعلی قلندر جلالی خاکسار
نویسنده: بوعلی قلندر
مصحح : سید میر طاهر
ناشر: تکیه خاکسار جلالی کرمانشاه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 105
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1354 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
بوعلی قلندر (605-724 هجری) از عارفان و شاعران قرون هفتم و هشتم هجری شبه قاره است. او برای ادامه تحصیل به دهلی رفت و در همانجا نیز به تدریس و ارشاد دینی مشغول شد اما بعدها بر اثر جذبه های معنوی از اشتغال به درس و بحث چشم پوشید. پس از آن شرف الدین، قلندری را پیشه خود کرد و به کشورهای دیگر رهسپار گشت و از محضر عرفا و بزرگان مختلفی کسب فیض نمود.
بوعلی قلندر در نظم و نثر پارسی استاد بود و دیوان وی از مهمترین تألیفات منظوم او به شمار می رود. کتاب دیوان اشعار سید شرف الدین بوعلی قلندر در برگیرنده غزلیات، رباعیات و مثنوی های اوست که به همت میر طاهر جمع آوری شده و توسط انتشارات تکیه خاکسار جلالی به چاپ رسیده است. در پایان کتاب حاضر، اثر منظوم و منثور پنج گنج خسروی ضمیمه شده که به قلم یکی از شیفتگان بو علی قلندر پرداخته شده است و پیش از این در سال 1916 در هند به چاپ رسیده بود.
بوعلی سالهای نخست زندگیاش را در پانی پت و کرنال گذراند و سپس به دهلی رفته و در امور دینی به آموزش پرداخت. سپس راه قلندری پیش گرفت و به سیر و سفر پرداخت و با عارفان گوناگون دیدار نمود. گویا در قونیه موفق به دیدار و شاگردی از شمس تبریزی و مولوی هم شدهاست. در پایان او به پانی پت برگشت و تبلیغ اسلام پرداخت.
مرگ او در کرنال رخداد و در همانجا به خاک سپردهشد، ولی در آینده پیکر او را به پانی پت منتقل نموده و در آنجا به خاک سپردند. از او دیوان اشعار، قصاید، غزلیات و رباعیاتی به جای ماندهاست. سبک شعری و وزن مثنویهای او به آنِ مولوی همانند است. او چند دوبیتی نیز به زبان هندی سرودهاست. از او مکتوباتی در شرح تصوف نیز برجای ماندهاست.
گر عشق نبودی و غم عشق نبودی
چندین سخن نغز که گفتی؟ که شنودی؟
گر عشق نبودی به خدا کس نرسیدی
حسن ازلی پرده ز رخ برنکشیدی
گر ساقی وحدت در میخانه گشودی
در دهر یکی عاقل و هشیار نبودی
گر الفت توحید نباشد به دل تو
حق را نشناسی ز قیامی و قعودی
ای آنکه عدم شکل وجود از تو پذیرد
غیر از تو نیاید به نظر هیچ وجودی