- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 166594 - 64/6
- وزن: 2.50kg
دیوان حافظ
نویسنده: خواجه حافظ شیرازی
مقدمه: علیقلی محمودی بختیاری
مترجم: ماناواز الکساندریان
نگارگر: علیرضا آقامیری
خطاط: علی جافری
تذهیب: محمدرضا هنرور
ناشر: میردشتی
زبان کتاب: فارسی - انگلیسی
تعداد صفحه: 550
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار قابدار - سال انتشار: 1385 - دوره چاپ: 1
کیفیت: نو ؛ لبه قاب کتاب رنگ پریدگی مختصری دارد.
مروری بر کتاب
مصور - گلاسه - چاپ نفیس
دیوان حافظ که مشتمل بر حدود ۵۰۰ غزل ، چند قصیده ، دو مثنوی ، چندین قطعه و تعدادی رباعی است ،تاکنون بیش از چهارصد بار به اشکال و شیوههای گوناگون ، به زبان فارسی و دیگر زبانهای جهان به چاپ رسیدهاست.شاید تعداد نسخههای خطّی ساده یا تذهیبشدهٔ آن در کتابخانههای ایران ، افغانستان ، هند ، پاکستان ، ترکیه و حتی کشورهای غربی از هر دیوان فارسی دیگری بیشتر باشد.
نکتهٔ خاصی که در دیوان حافظ وجود دارد ،کثرت نسخههایی با مفردات و واژههای گوناگون است که این خصیصه باعث بروز تصحیحات متعدد و گاه متناقض هم در بین مصححان میشود. حافظ را چیرهدستترین غزل سرای زبان فارسی دانستهاند موضوع غزل وصف معشوق ، می ، و مغازله است و غزلسرایی را باید هنری دانست ادبی ، که درخور سرود و غنا و ترانهپردازی است.با آنکه حافظ غزل عارفانهٔ مولانا و غزل عاشقانهٔ سعدی را پیوند زده ،نوآوری اصلی او در تکبیتهای درخشان ، مستقل ، و خوشمضمون فراوانی است که سرودهاست.
استقلالی که حافظ از این راه به غزل داده به میزان زیادی از ساختار سورههای قرآن تأثیر گرفتهاست ،که آن را انقلابی در آفرینش اینگونه شعر دانستهاند.چندین رباعی به حافظ نسبت داده شده که هرچند از ارزش ادبی والایی همسنگ غزلهای او برخوردار نیستند ،اما در انتساب برخی از آنها تردید زیادی وجود ندارد.
حافظ درباره عشق الهی که موضوع غزلهای عرفانی اوست ، صحبت میکند.در مورد عشق انسانی هم وقتی از معشوقان جسمانی و مادی صحبت میکند ،خاطر نشان میکند که عشق وی همچون امری است که به یک سابقه ازلی ارتباط دارد. در غزلهای عرفانی حافظ ، عشق مجازی همچون پردهای به نظر میآید که عشق الهی در ورای آن پنهان است.