دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

دیوان حافظ به خط عباس منظوری ؛ رحلی

دیوان حافظ 

نویسنده: خواجه حافظ شیرازی
مقدمه: اسمعیل خدابنده
خطاط :  عباس منظوری
ناشر: اقبال
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 359
اندازه کتاب: رحلی گالینگور - سال انتشار: 1374 ~ 1369 - دوره چاپ: 10 ~ 5

 

مروری بر کتاب

از نسخه تصحیح شده ؛ فروغی ، غنی ، قزوینی
 

اگر آن ترک شیرازی بدست آرد دل ما را 
به خال هندویش بخشم سمرقند و بخارا را 
بده ساقی می باقی که در جنت نخواهی یافت 
کنار آب رکناباد و گلگشت مصلا را 
فغان کاین لولیان شوخ و شیرین کار شهر آشوب 
چنان بردند صبر از دل که ترکان خوان یغما را...

دیوان حافظ که مشتمل بر حدود ۵۰۰ غزل ، چند قصیده ، دو مثنوی ، چندین قطعه و تعدادی رباعی است ،تاکنون بیش از چهارصد بار به اشکال و شیوه‌های گوناگون ، به زبان فارسی و دیگر زبان‌های جهان به چاپ رسیده‌است.شاید تعداد نسخه‌های خطّی ساده یا تذهیب‌شدهٔ آن در کتابخانه‌های ایران ، افغانستان ، هند ، پاکستان ، ترکیه و حتی کشورهای غربی از هر دیوان فارسی دیگری بیشتر باشد.

نکتهٔ خاصی که در دیوان حافظ وجود دارد ،کثرت نسخه‌هایی با مفردات و واژه‌های گوناگون است که این خصیصه باعث بروز تصحیحات متعدد و گاه متناقض هم در بین مصححان می‌شود. حافظ را چیره‌دست‌ترین غزل سرای زبان فارسی دانسته‌اند موضوع غزل وصف معشوق ، می ، و مغازله است و غزل‌سرایی را باید هنری دانست ادبی ، که درخور سرود و غنا و ترانه‌پردازی است.

با آن‌که حافظ غزل عارفانهٔ مولانا و غزل عاشقانهٔ سعدی را پیوند زده ،نوآوری اصلی او در تک‌بیت‌های درخشان ، مستقل ، و خوش‌مضمون فراوانی است که سروده‌است.

استقلالی که حافظ از این راه به غزل داده به میزان زیادی از ساختار سوره‌های قرآن تأثیر گرفته‌است ،که آن را انقلابی در آفرینش این‌گونه شعر دانسته‌اند.چندین رباعی به حافظ نسبت داده شده که هرچند از ارزش ادبی والایی هم‌سنگ غزل‌های او برخوردار نیستند ،اما در انتساب برخی از آن‌ها تردید زیادی وجود ندارد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات