- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 97601 - 10/2
- وزن: 0.30kg
- UPC: 20
دیوان اشعار شادروان شیخ احمد بهار
نویسنده: احمد بهار
گرد آورنده: فرزندان بهار
ناشر: مولف
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 91
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1370 - دوره چاپ: 1
کیفیت : عالی ~ در حد نو
مروری بر کتاب
به لهجه خراسانی و فارسی دری
مشتمل بر: قصاید - مسمطات - ترکیب بندها و ترجیع بندها
احمد بهار در اسفند ۱۲۶۸ در مشهد به دنیا آمد. تحصیلات حوزوی خود را در مشهد، کربلا و نجف انجام داد.او یکی از بنیانگذاران انجمن ادبی خراسان بود.
بهار در سال ۱۲۹۶ روزنامهای با عنوان بهار منتشر کرد که به خاطر مخالفتهایش با قرارداد ۱۹۱۹ توسط احمد قوامالسلطنه حاکم وقت خراسان توقیف شد. سپس او را به عثمانی تبعید کردند. او در تبعید هم به فعالیتهای خود ادامه داد.
بعدها پنهانی به تهران آمد و با مدرس دوست شد. او به شدن با رضاخان مخالفت میکرد و او را سرباز انگلیسی میدانست.
پس از واقعه مسجد گوهرشاد دستگیر و ۱۴ ماه زندانی بود. او دو بار از طرف مردم مشهد به نمایندگی مجلس شورای ملی انتخاب شد اما در هر دو بار حکومت از ورود او به مجلس جلوگیری کرد.
بهار بعد از اشغال ایران در جنگ جهانی دوم در شهریور ۱۳۲۰ باز هم روزنامهٔ خود را در تهران منتشر کرد و این روند تا ۱۳۲۲ ادامه یافت. در دورهٔ نخستوزیر قوامالسلطنه به ریاست اداره اطلاعات و مطبوعات نخستوزیری رسید و سپس منشی مخصوص نخستوزیر شد. در دوران نخستوزیری مصدق نیز رئیس کل دفتر نخستوزیری شد.
پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ از نخستوزیری خارج و تا پایان عمر در خدمت وزارت فرهنگ درآمد.احمد بهار به دنبال تحمل بیماری قلبی در روز پنجشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۳۶ در بیمارستان بازرگانان در گذشت. جسد وی را در گورستان ابنبابویه کنار آرامگاه شهدای ۳۰ تیر دفن کردند.