- موجودی: موجود
- مدل: 200863 - 19/3
- وزن: 0.20kg
دیوار
نویسنده: ژان پل سارتر , فرانتس کافکا , الکساندر لانژکیلاند , آنتون چخوف , گاستون شرو , آرتور شنیتسلر
مترجم: صادق هدایت
ناشر: معین
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 144
اندازه کتاب: جیبی - سال انتشار: 1384 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
هفت داستان
ما را در اتاق دنگال سفیدی هل دادند . چشمهایم را روشنایی زده بود و به هم می خورد . بعد یک میز و چهار نفر را پشت آن دیدم . اینها غیرنظامی بودند و کاغذهایی را وارسی می کردند .زندانیان دیگر را در ته اتاق جمع کرده بودند و ما بایستی تمام طول اتاق را طی کنیم تا به آنها ملحق شویم . بسیاری از آنها که جلو من بودند و بور بودند و کله گرد داشتند و شبیه یکدیگر بودند ، حدس زدم که فرانسوی باشند .آنکه کوچکتر بود ، هی شلوارش را بالا می کشید ، عصبانی بود ...
اولین داستان کوتاه این اثر بانام «دیوار» نوشتهی «ژان پل سارتر» فیلسوف، اگزیستانسیالیست، و رماننویس اهل فرانسه است که در قرن بیستم میزیست. این نویسنده آثار بسیار ارزشمندی از خودش در حوزههای فلسفه و ادبیات به ارث گذاشته است و یکی از چهرههای ادبی و تأثیرگذار فرانسه است.
«صادق هدایت» با ترجمهی داستان کوتاه «دیوار» با عنوان انگلیسی The Wall در سال 1324 این نویسنده را به خوانندگان فارسیزبان معرفی کرد. این داستان دربارهی زندانی محکومبه اعدام است که در لحظههای آخر عمرش به سر میبرد. معنا و مفهوم زندگی برای این زندانی دچار تغییر و تحول میشود و او تصمیم میگیرد پیش از مرگش سربازان و بازجویان را دست بی اندازد که منجر به اتفاقی دور از ذهن میشود.
داستانهای «جلو قانون» و «شغال و عرب» از دیگر داستانهای کوتاه این کتاب نوشتهی «فرانتس کافکا» یکی از بزرگترین نویسندگان آلمانیزبان است. این نویسنده استاد خلق داستانهای شاهکار در فضایی نامعقول و فراواقعگرایانه است که در آنها نشانههایی از ناامیدی و پوچی دیده میشود. داستان «جلو قانون» با عنوان انگلیسی Before the Law از این نویسنده در سال 1914 به نگارش درآمده است که دربارهی مردی روستایی است که در برابر قانون میایستد. این داستان روایت زندگی مردم جوامعی است که تن به هر قانون و بایدی میدهند و تلاشی برای تغییر وضع زندگیشان نمیکنند.
«کلاغ پیر» چهارمین داستان این کتاب نوشتهی «الکساندر لانژکیلاند» نویسندهی نروژی است. این داستان روایت خشم و تنفر افراد پیر نسبت به زندگی است که در سالهای آخر عمرشان به دلیل نداشتن شور و حال جوانی حس میکنند. «تمشک تیغدار» داستان پنجم این کتاب نوشتهی «آنتوان چخوف» پزشک، داستاننویس و طنزنویس برجستهی روسی است که از خودش بیش از صدها اثر به ارث گذاشته است. این نویسنده لقب مهمترین داستان کوتاه نویس همه اعصار را از آن خودش کرده است؛ او در فضایی واقعی بدون توصیف و بسط اضافی دیالوگهای ماندگار و تأملبرانگیزی خلق کرده است. داستان «تمشک تیغدار» از او مربوط به زمانی است که رعیت و ارباب در روسیه وجود داشته است و اشراف بر زمینهای کشاورزی حکمرانی میکردهاند. این نویسنده در این اثر جماعت مرفه اربابان را بهنقد کشیده است.
«مرداب حبشه» داستان ششم مجموعه داستان کوتاه «دیوار» اثر «گاستون شرو»، نویسنده و روزنامهنگار اهل فرانسه است. این داستان را «صادق هدایت» در سال 1310 به فارسی ترجمه کرده است که دربارهی طبیعت و قانون تنازع بقا است. «کور و برادرش» داستان آخر این مجموعه اثر «آرتور شنیتسلر» رماننویس و نمایشنامهنویس اتریشی قرن نوزدهم است که در سال 1902 منتشر شده است.
فهرست
جلو قانون
شغال و عرب
کلاغ پیر
تمشک تیغ دار
مرداب حبشه
کور و برادرش