- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 181480 - 10/4
- وزن: 0.80kg
دین و روان
نویسنده: ویلیام جیمز
مترجم: مهدی قائنی
ناشر: بنگاه ترجمه و نشر کتاب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 207
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1343 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
یکی از پایدارترین و قدیمی ترین تجلیات روح آدمی و یکی از اصیل ترین ابعاد وجود آدمی، حس نیایش و پرستش است. مطالعه آثار زندگی بشر نشان می دهد هر زمان و هر جا که بشر وجود داشته است، نیایش و پرستش هم وجود داشته است، چیزی که هست شکل کار و شخص معبود متفاوت شده است. از نظر مسلمات دینی و همچنین از نظر برخی علمای دین شناسی (مانند ماکس مولر) بشر ابتدا موحد و یگانه پرست بوده است و خدای واقعی خویش را می پرستیده است.
پرستش بت یا ماه و یا ستاره و یا انسان از نوع انحرافهایی است که بعدا رخ داده است. یعنی چنین نبوده که بشر پرستش را از بت یا انسان یا مخلوقی دیگر آغاز کرده باشد و تدریجا با تکامل تمدن به پرستش خدای یگانه رسیده باشد. حس پرستش که احیانا از آن به حس دینی تعبیر می شود، در عموم افراد بشر وجود دارد...
این کتاب ترجمه شش فصل از کتاب 20 فصلی ویلیام جیمز روانشناس مشهور میباشد که در اصل سلسله سخنرانیهای وی در سالهای آغازین سده بیستم بوده است. وی از اولین تئوریپردازان روانشناسی دین بوده و در این کتاب به رابطه مذهب و روان آدمی پرداخته است.
به گفته نویسنده در فصل اول کتاب، موضوع بحث، تجربه دینی به معنای تجربه شخص از امر الهی است. در فصل دوم ادراک افراد از جهان نادیدنی مورد بررسی قرار گرفته است. موضوع فصل سوم تجربه عرفانی است و فصل چهارم به موضوع رابطه تجربه دینی و فلسفه اختصاص دارد. فصل پنجم شعائر و مراسم مذهبی را از نظر روانشناسی و اثر روانی آنها بر انسان مورد توجه قرار میدهد و فصل ششم به ارزش زندگی مذهبی میپردازد.
فهرست
واقعیت جهان نادیدنی
تصوف وعرفان
فلسفه و مذهب
مذهب در عمل
ارزش زندگی مذهبی