- موجودی: موجود
- مدل: 201188 - 64/1
- وزن: 0.40kg
دین شناسی
نویسنده: عبدالله جوادی آملی
ناشر: اسراء
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 304
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1387 - دوره چاپ: 5
مروری بر کتاب
فلسفه دین با مطالعه خدا باوری ، مسائل گوناگون درباره خدای سبحان را مطرح و بررسی می کند. نیز مسأله جاودانگی و ابدیت انسان و پایان ناپذیری او با مرگ و ادامه حیات او در جهان دیگر که از تعالیم مشترک ادیان است در این رشته تحقیق و تفسیر می شود و نیز با توجه به این که رأی مؤمنان این است که امور خاصی برای زندگی دینی ضروری است و خداوند آن ها را وحی کرده و این وحی نیز در کتابی مقدس، نظیر قرآن مسلمانان و عهد عتیق و جدید مسیحیان ضبط شده است، چگونگی مفاهیم این متون مقدس و روش تفسیر آن ها مسائل فلسفی فراوانی را دامن زده است. بنابراین، قلمرو فلسفه دین، بسیار گسترده است و موضوعات فراوان دینی، در آن مطالعه می شود.
کتاب حاضر، برخی مباحث حوزه فلسفه دین را در شش فصل بررسی کرده، پیش روی اهل مطالعه و تحقیق قرار می دهد؛ فصل اول آن به تعریف جامع دین می پردازد؛ زیرا از دین تعاریف متنوع و گوناگونی ارائه شده که برخاسته از تلقی های مختلف از دین است. فصل دوم، منشأ دین و معانی مختلف آن را بیان می کند.
فصل سوم، مسأله گوهر بودن برخی موضوعات دینی و صدف بودن بعضی دیگر و نیز درستی یا نادرستی این تفکیک را تحقیق می کند. فصل چهارم به بیان زبان دین و فرق آن با زبان علم و زبان عرف پرداخته، خصوصاً زبان قرآن و ویژگی های آن را مطرح می کند. فصل پنجم، موضوع هماهنگی و همبستگی همیشگی عقل و دین، و نسبت بین آن دو را بررسی و ارزیابی می کند و سرانجام، فصل ششم به بررسی موضوع پلورالیسم و کثرت گرایی دینی می پردازد.