- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 110037 - 6/3
- وزن: 0.60kg
- UPC: 170
دین ایرانی بر پایه متنهای مهم یونانی
نویسنده: امیل بنونیست
مترجم: بهمن سرکاراتی
ناشر: بنیاد فرهنگ ایران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 185
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1354 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت :
مروری بر کتاب
در این کتاب بنونیست نظرهای سه تاریخنگار مهم یونانی با نامهای هرودوت و استرابو و پلوتارخ را آورده و سپس نظرهای آنها را بررسی و تحلیل کرده است. بهسخنیروشنتر، ارزش تاریخنگاری این نویسندگان در این نکته است که از باورها و رسمهای ایرانیان پیش از زرتشت پرده برداشتهاند. دلیل اینکه تاریخنگاران یونانی درباره ایرانیان نوشتهاند، از اهمیت ایرانیان برای آنان حکایت دارد. همین اهمیتداشتن ایرانیان برای یونانیان، کمک بینظیری به شناخت فرهنگ اسطورههای ایرانیان کرده است.
امیل بنونیست (۱۹۰۲- ۱۹۷۶) خاورشناس، زبانشناس و ایرانشناس فرانسوی است. «دین ایرانی: بر پایه متنهای معتبر یونانی» به معرفی ادیان پیش و پس از زرتشت اختصاص یافته که از آن جمله است: آیین زروانی، کیش مانوی، آیین مزدک و مهرپرستی.
در بخشی از کتاب، نگارنده ضمن تبیین اصول اعتقادات و باورهای ایرانیان پیش از زردشت، تصریح میکند:
۱- ایرانیان باستان، ایزدان و خدایان متعددی را میپرستیدند که برخی از آنها تجسم نیروهای طبیعت و برخی دیگر تجسم و تظاهر بنیادهای مجرد اخلاقی بودند.
۲- معتقد به نیرویی خاص بودند که آن را اش (راستی) مینامیدند و نظم و سامان مشهود در گیتی را از آن میدانستند.
۳- حیوانات را قربانی میکردند.
۴- پرستشگاه نداشتند و مراسم قربانی و نیایش را بر فراز بلندیها به جای میآوردند.
۵- شادی جایگاه ویژهای در زندگی آنان داشت.
۶- ایرانیان باستان همانند هندیان باستان، گیاهی موسوم به هوم را گرامی و قابل ستایش میپنداشتند و آن را کوبیده، از آمیختن عصاره آن با شیر، شربتی سکرآور و شادیبخش میساختند.
استرابو گوید:
بچشم مردم یونان ایرانیان نامی ترین بیگانگان هستند. هرگاه توجه یونانیان بجهت ضرورتهای سیاسی نیز به توان و قدرت ایران جلب نمی شد باز دلایل نیکوی دیگری بود که آنان با عنایت به این سرزمین بنگرند...