- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 131279 - 1/2
- وزن: 0.40kg
دیدگاه های سیاسی اجتماعی آیت الله سیستانی در مسائل عراق
نویسنده: حامد الخفاف
مترجم: محمدجواد رحمتی
ناشر: کویر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 328
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1392 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
حضرت آیت الله سیستانی را میتوان آغاز کننده خطی مشی جدید حوزه نجف اشرف دانست. نقشی که ایشان در این چند سال در نجف اشرف ایفا کرد بی بدیل بود و نمونهای از سیره عالمان اصیل شیعه بود. بیان جایگاه ، سیره ، عملکرد و رفتار ایشان بحث مجزایی میطلبد ، اما یکی از مهمترین منابعی که میتواند جهت پژوهش در این زمینه به محققان کمک کند ، بیانات ، بیانیهها و موضعگیرهای ایشان در طول حدود ده سال گذشته است.
حضرت آیت الله سیستانی به سان مرجعی دینی توانست در دوران پس از سقوط نظام پیشین عراق و اشغالگری و چالشهای درون کشوری و حتی کشمکشهای درون مذهبی ، و پس از آن در عصر بنیانگذاری ساختارهای جدید حکومتی ، با فراخوان گسترده به وحدت و پرهیز دادن همگان از تندرویهای تنشزا از یک سو بحران را مهار کندو از سوی دیگر ، با کنشگری سنجیده در عرصه ، حوزه عملیه نجف اشرف را از اتهام سیاستگریزی و دوری از جریانسازیهای سیاسی و اجتماعی برهاند و با بیانیهها و پاسخ به استفتاها و گفت و گو با رسانهها و بیانات خویش ، اندیشه سیستمی خود در زمینه حکومت و ساختارهای دولتی را ارائه نماید.
حضرت آیت الله سیستانی با پاسداشت ارزشهای دینی و مذهبی و پافشاری بر اصل اتحاد و یکپارچگی عراق و پایداری در برگزاری انتخابات آزاد ، یکی از اصلیترین پایگاههای جهان تشیع را از ماندن در اشغال و فرورفتن در ورطه درگیریهای داخلی و افتادن به کشمکشهای فرقهای و طایفهای رهایی بخشید و با اصرار دوراندیشانه بر مشروعیت آرای همگانی و نقش مردم، دولتی برخاسته از دیدگاههای همه اقشار را شکل داد.
فراهم آوری این اسناد که هر یک به گونهای بر فضای سیاسی و اجتماعی مرحله عبور از دوران حاکمیت پیشین تا عصر شکلگیری حکومت نوین عراق تأثیر نهاده و کنشگران عصر جدید و تودههای مردم را به راهی خاص هدایت کرده از کارهای بایسته برای مستند سازی حوادث و رخدادهای این دوران گذار است.
کتاب حاضر با در بر داشتن سندهایی که در فاصله سالهای ۲۰۰۳ تا اوایل سال ۲۰۱۳ میلادی از سوی معظم له یا دفتر ایشان صادر شده است ، همین وظیفه را بر عهده دارد.