- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 112786 - 112/3
- وزن: 0.30kg
- UPC: 45
دیدار در فلق
نویسنده: منوچهر آتشی
ناشر: امیر کبیر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 188
اندازه کتاب: رقعی لب برگشته - سال انتشار: 1356 - دوره چاپ: 3
کمیاب - کیفیت :
مروری بر کتاب
دیدار در فلق" عنوان یکی از نخستین مجموعههای شعر اوست که در سال 1348 در تهران منتشر شد. شعر اگر من مسیح بودم از این مجموعه از زیباترین سرودههای منوچهر آتشی است.او از معدود شاعران معاصر ایران بود که در بسیاری از سرودههای خود مضمون "مرگ مسیح" را دستمایه شعرهای خود قرار داده بود.آنِماری شیمل، شرقشناس نامدار آلمانی، این شعر را با زیبایی تمام در کتاب "مسیح و مریم در عرفان اسلامی" بهآلمانی ترجمه کرده است...
منوچهر آتشی (1384 – 1310)، شاعر، منتقد، نظریهپرداز، مترجم و نویسنده، از واپسین شاگردان بی-واسطهی نیما است. تحول عظیم در شعر آتشی، پس از آشنایی با اشعار نیما رخداد. حاصل زندگی شعری آتشی، سیزده دفتر شعری با عناوین زیر است: آهنگ دیگر، آواز خاک، دیدار در فلق، وصف گل سوری، گندم و گیلاس، چه تلخ است این سیب، زیباتر از شکل قدیم جهان، خلیج و خزر، حادثه در بامداد، اتفاق آخر، ریشههای شب، غزل غزلهای سورنا، بازگشت به درون سنگ. در پژوهش حاضر، ابتدا این دفاتر شعری، مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت و ویژگیهای آنان، بهطور جداگانه، برشمرده-شد.
در سطح زبانی به هنجارگریزی، باستانگرایی، بهرهگیری از انواع واژگان مدرن و عامیانه و … بررسی شد. آشنایی آتشی با تحولات زبانی، در این سطح ملموس است. در سطح ادبی، مفاهیم علم بیان و بدیع با استناد به نمونههای روشن آورده شدند. در این بخش، آشنایی شاعر به شعر سنتی دیدهمیشود. در بررسی سطح فکری، مفاهیمی مانند، طبیعتگرایی، بومگرایی، میهنپرستی، غمغربت(نوستالژیک)، تن-کامهسرایی(اروتیزم)، انسان و زن، ، طنز، تقدیر و … بررسی شدند. از دیگرمباحث این پژوهش، بحثی پیرامون شعر ناب است. شعر آتشی، شعری غیرسیاسی و در زبانی حماسی – تغزلی، با ویژگی بارز طبیعتگرایی و بومگرایی است.
تو چرا پنجره را می بندی ؟
تو چرا شاخه جوشنده یاس ما را
به عیادت سوی دیوار تمام شهر
به عیادت سوی بیمار تمام شهر
سوی بیماری نامیمونی هر خانه
برنمی انگیزی ؟