- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 176766 - 70/1
- وزن: 0.40kg
دیالکتیک روشنگری
نویسنده: تئودور آدورنو , ماکس هورکهایمر
مترجم: مراد فرهاد پور , امید مهرگان
ناشر: هرمس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 353
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1398 _ 1396 - دوره چاپ: 4 _ 2
مروری بر کتاب
این کتاب مهمترین اثر نظریه انتقادی است که به بررسی وضع رواناجتماعیای میپردازد که مکتب فرانکفورت آن را شکستِ روشنگری میداند.موضوع اصلی کتاب توضیح این مطلب است که هدف اصلی روشنگری آزاد کردن انسان از اختناق سیاسی و بدبختی اقتصادی و مادی بودهاست.
موضوع اصلی کتاب توضیح این مطلب است که هدف اصلی روشنگری آزاد کردن انسان از اختناق سیاسی و بدبختی اقتصادی و مادی بودهاست؛ ولی روشنگری خود تبدیل به اسطورهای شدهاست که همراه با بدبختی و فلاکت است. از منظر آدورنو و هورکهایمر پروژهٔ عقلانی روشنگری به تسلط تکنولوژی بر جهان و اسیر و بنده شدن فرد در نظامهای توتالیتر منجر شدهاست.
اسارتِ مردمان امروز را در چنگ طبیعت نمیتوان از پیشرفت اجتماعی جدا کرد. رشد بارآوریِ اقتصادی از یک سو، شرایط لازم را برای جهانی برخوردار از عدالتِ بیشتر فراهم میآورد و از سوی دیگر، دم و دستگاه تکنیکی و گروههای اجتماعی هدایتکنندۀ آن را به صورتی بیتناسب و فزون از حد بر باقیِ مردمان برتری میبخشد.
فرد در برابر قدرتهای اقتصادی هیچ و پوچ میشود، قدرتهایی که در همان حال سلطۀ جامعه را بر طبیعت بهسوی نقطۀ اوجی بیسابقه و تصورناپذیر پیش میرانند.ولی روشنگری خود تبدیل به اسطورهای شدهاست که همراه با بدبختی و فلاکت است. از منظر آدورنو و هورکهایمر پروژه عقلانی روشنگری به تسلط تکنولوژی بر جهان و اسیر و بنده شدن فرد در نظامهای توتالیتر منجر شدهاست.
فهرست
مفهوم روشنگری
ضمیمه ۱: ادیسئوس یا اسطوره روشنگری
ضمیمه ۲: ژولیت یا روشنگری و اخلاق
صنعت فرهنگسازی: روشنگری به مثابه فریب تودهای
عناصر یهودیستیزی: مرزهای روشنگری
یادداشتها و طرحها