- موجودی: موجود
- مدل: 205192 - 7/1
- وزن: 0.30kg
دیابت خطری برای ابتلاء به آلزایمر
نویسنده: ساره رستمی
ناشر: تیرگان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 120
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1392 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
دیابت یک اختلال متابولیک مزمن است که با افزایش سطح قند خون (هیپرگلیسمی) به دلیل کمبود تولید انسولین یا استفاده ناکارآمد از انسولین توسط بدن مشخص می شود. انسولین هورمونی است که توسط لوزالمعده تولید می شود و جذب و استفاده از گلوکز، منبع اولیه انرژی برای سلول ها را تنظیم می کند. زمانی که بدن نتواند انسولین کافی تولید کند یا به درستی از آن استفاده نکند، منجر به ایجاد دیابت می شود.
بیماری آلزایمر یک اختلال عصبی پیشرونده و غیرقابل برگشت است که در درجه اول بر مغز تأثیر می گذارد و منجر به کاهش حافظه، مهارت های تفکر و عملکرد کلی شناختی می شود. این شایع ترین علت زوال عقل است، گروهی از اختلالات مغزی که بر حافظه، رفتار و توانایی انجام فعالیت های روزانه تأثیر می گذارد.در این کتاب نویسنده ابتدا به بررسی تاریخچه دیابت پرداخته، سپس انواع دیابت و عوامل ایجادکننده دیابت و عوارض و … را بررسی کرده و در انتها دیابت و آلزایمر را مورد بررسی قرار داده است.
تحقیقات نشان میدهند ابتلاء به دیابت تا 65 درصد خطر ابتلاء به آلزایمر را افزایش میدهد. در این کتاب مطالبی در مورد بیماری دیابت، عوارض و اختلالات دیابت بر اندام های گوناگون بدن به ویژه سیستم عصبی مرکزی آورده شده است.بیماری دیابت یا بیماری قند (Diabetes Mellitus) در شرایطی ایجاد میشود که قند خون بالای ۱۲۰ میلیگرم در دسی لیتر باشد.
نقش اصلی انسولین پایین آوردن قند خون توسط سازوکارهای مختلف است اما در فردی که به دیابت مبتلا شده است توانایی تولید هورمون انسولین در بدن از بین رفته یا بدن در برابر انسولین مقاوم شده و بنابراین انسولین تولیدی نمیتواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد. دیابت دو نوع اصلی دارد. در دیابت نوع یک، تخریب سلولهای بتا در پانکراس منجر به نقص تولید انسولین میشود و در نوع دو، مقاومت پیش رونده بدن به انسولین وجود دارد که در نهایت ممکن است به تخریب سلولهای بتای پانکراس و نقص کامل تولید انسولین منجر شود.
در دیابت نوع دو عوامل ژنتیکی، چاقی و کمتحرکی نقش مهمی در ابتلای فرد دارد. آلزایمر (Alzheimer's disease) یا بیماری فراموشی بیماری است که با تضعیف تدریجی ناخودآگاه در استخراج اطلاعات و افکار همراه است. این بیماری یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که به تدریج تواناییهای ذهنی بیمار را تحلیل میبرد و در ابتدا اختلال حافظه ایجاد میکند و کمی که جلوتر میرود بیمار و اطرافیان او را با مشکلات مختلفی از جمله هذیان و توهم نیز روبهرو میکند. بارزترین نوع از انواع مختلف زوال عقل اختلال حافظه است.
علائم این بیماری با از دست دادن قدرت حفظ اطلاعات بهخصوص حافظه موقت در دوران پیری آغاز میشود. معمولا پس از گذشت پنج تا ده سال از بروز علائم بیمار از دنیا میرود. اما جالب است بدانید که بیماری حدود بیست سال قبل از ظهور علائم آغاز شده است. بیماری آلزایمر توسط پزشکی به نام آلویز آلزایمر در سال ۱۹۰۶ به دنیا معرفی شد.
فهرست
تاریخچه دیابت
مقدمه ای بر انسولین
مکانیسم ترشح انسولین
قند خون
تعریف دیابت
و..