دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

دگرخند ؛ درآمدی کوتاه بر طنز و هزل و هجو در تاریخ و تاریخ معاصر

دگرخند

نویسنده: علی موسوی گرمارودی
ناشر: موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 388
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1380 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : نو ؛ مزین به نوشته و امضای نویسنده ؛ کتاب خاک گرفتگی مختصری دارد 

 

مروری بر کتاب

در اين مجموعه برخي آثار طنز پردازان ايران، دسته بندي و گاهي تحليل و بررسي شده است. كتاب مشحون از شواهد مختلف است. مطالب و شواهد بيشتر از دوره معاصر يعني از دوره زنديه و قاجاريه به اين طرف است.برای تمام الفاظ مربوط به حوزه کمدی، عمدتا سه مجموعه با سه شاخة اصلی پیشنهاد شده که به ترتیب عبارت‌اند از:
طنز
هزل
هجو.

طنز، قلقلک ارواح فرهیخته و فرزانه است، هزل برای مخاطبان معمولی و هجو مانند شلاقی است که تنها افراد دارای ضریب هوشی کم‌تر از آن بهره‌ می‌برند. نقیضه نیز اصطلاحی است برای آثاری که برای مقابله با آثار جدی به گونة هجو، هزل یا طنز ساخته باشند.

نقیضه می‌تواند هم زیرمجموعة طنز باشد و هم هزل و هم هجو، مانند نقیضه‌های طنز بسحق اطعمه، نقیضه‌های هزل خارستات قاسمی کرمانی و نقیضه‌های هجو پریشان قاآنی. کتاب حاضر پس از تعریف طنز، هزل و هجو به بازتاب آن در قرآن و روایات اختصاص یافته و آنگاه نگارنده ضمن بیان تعریفی از نقیضه نمونة آن را در شعر و نثر آورده است. سپس به نمونه‌های طنز و هزل و هجو در برخی متون و اشعار کلاسیک و معاصر، و نیز مجله‌های فکاهی اشاره کرده است.


فهرست

نقيضه
نقيضه اشعار
نقيضه هاي ملمع شعر
نقيضه هاي ملمع نثر
نقيضه كتاب ها (نثر)
طنز، هزل و هجو در متون گذشته
طنز، هزل و هجو در برخي متون شعر و نثر از صفويه تا امروز
روزنامه هاي فكاهي».

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات